Başkanı Şahin "Cumhuriyet Meydanındaki işyerlerinde düzenleme yapılacak"

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin "Başta ilçemize özgü yöresel ürünlerin yapımı ve pazarlanmasını, Cumhuriyet Meydanındaki iş yerlerinde yapacağız" dedi.

  • 634
Başkanı Şahin &quotCumhuriyet Meydanındaki işyerlerinde düzenleme yapılacak"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Meydanı'ndaki iş yerlerine yönelik düzenleme çalışmalarının başladığını bildirdi.

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, meydanda bulunan iş yerlerinde köklü değişikliğe gidilmesi için daha önce karar alındığını hatırlattı.

Bu iş yerlerinde özellikle kadınlara ve ilçe dışından gelen ziyaretçilere yönelik bir merkez oluşturmayı amaçladıklarını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Başta ilçemize özgü yöresel ürünlerin yapımı ve pazarlanmasını Cumhuriyet Meydanı'ndaki iş yerlerinde yapacağız. Böylece bayan kardeşlerimizin ev ekonomisine katkıda bulunabileceği bir ortam hazırlanmış olacak. Bunun yanı sıra, Tosyamızın kültüründe var olan el işi ürünler, kese, kuşak, bıçkı, bıçak ve kıstı gibi ürünlerin de kursunun verilerek sergilenebileceği bir özelliği de olacak bu iş yerlerinin. Çalışmalarımızın ilk adımlarını attık. İlk önce buradaki eksiklikleri gidererek, mevcut iş yerlerini daha modern ve işlevsel hale getireceğiz."

Şahin, çalışmalar tamamlandığında, meydanın bir cazibe merkezi haline geleceğini sözlerine ekledi.