Cide'de, selden zarar gören dereler yatırım programına alındı

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Cide'de yaşanan sel felaketinde zarar gören derelerin yatırım programına alındığını ve bu derelerin ıslah edileceğini söyledi.

  • 872
Cide'de, selden zarar gören dereler yatırım programına alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cide’deki derelerin ıslahının yatırım programına alınması için çalışma başlattıklarını ifade eden AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Cide’de özellikle Baltacı ve İlyasbey Köylerinde bulunan dereler dahil olmak üzere selden zarar gören tüm derelerin ıslahı ile ilgili projelerin ek yatırım programına alındığı açıkladı.

Daha önce yatırım programında bulunmayan Cide’de selden zarar gören derelerin, Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğünün ek yatırım programına alındığı ve yeni yıl öncesi ihalelerinin yapılacağını ifade eden Demir, “Cide’deki dere ıslahları için bölgeye 20 milyon TL bütçe ayrıldı. Tüm ilçelerimizin yaşadığı sorunları çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Cide ilçemizin yaşadığı son sel felaketinden sonra dere ıslahlarının gerekliliği ve zorunluluğu ortaya çıktı. DSİ’nin 2016 yılı için yatırım programı tamamlanmasına rağmen çabalarımızla ilgili bakanlığı ikna ederek, Cide’deki derelerin ıslahını ek yatırım programına dahil ettirdik. Yaklaşık 20 milyon liralık yatırım için bu ay içerisinde ihaleler gerçekleşecek. Kastamonu halkı adına ve şahsım olarak Orman ve Su işleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na ve Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.