Daday'da Selin Bilançosu Netleşiyor

Daday' da meydana gelen sel felaketinin bilançosu netleşiyor.

  • 658
Daday'da Selin Bilançosu Netleşiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DADAY’DA MEYDANA GELEN SEL FELAKETİNİN BİLANÇOSU NETLEŞİYOR
SERKAN YILMAZ (İHA) Daday’ da meydana gelen sel felaketinin bilançosu netleşiyor. 
Kastamonu’nun Daday ilçesinde meydana gelen sel felaketinin bilançosu netleşiyor. İlçe Kaymakamı Zafer Sağ yaptığı açıklamada; Can ve mal kaybının olmamasının en büyük tesellileri olduğunu ifade etti. Sel felaketinin ilçe köylerinde daha büyük boyutta olduğunu belirten Kaymakam Sağ, köylerde 8 yerde 5 ev, 3 ahır, 5 samanlık ve 1 garaja su basması sonucu (ev eşyası, gıda malzemeleri, saman, ot vb.) maddi zarar meydana gelmesinin yanı sıra, birçok köy ve bağlısında yol, su, ve kanalizasyon gibi altyapıda da hasarların oluştuğunu ifade etti. 
Sağ, tarım alanlarında meydana gelen zararın ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü tarafından yapılan tespitlere göre 33 yerleşim yerinde 793 çiftçiye ait 15 bin dönüm olduğunu söyledi. Ayrıca, şehir merkezi içme suyunun temin edildiği Ballıdağ bölgesinde yer alan kaynağın başında ve isale hattında ciddi oranda hasarın meydana geldiği, ancak alternatif kaynaklardan su temin edildiği için Daday merkezde içme suyu ile ilgili herhangi bir problem olmadığı öğrenildi.
Kaymakam Sağ, selden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, selden dolayı ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi için yerel imkanların seferber edildiğini ve Devletin vatandaşların yanında olduğunu vurguladı.