Daday'ın en büyük sorunu!

Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Ağustos ayı Yönetim Kurulu toplantısı için ilçede bulunan Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Yönetim Kurulu Üyeleri ve gazetecilere konuştu.

  • 1315
Daday'ın en büyük sorunu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçeyi Kastamonu il merkezine bağlayan 30 kilometrelik güzergah ve Daday şehir içerisinden geçen yol, ilçe halkının büyük tepkisini çekiyor.

Kastamonu-Daday karayolunun, sadece Kastamonu-Subaşı arasının bölünmüş yol olarak planlandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, bunun Daday’a büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. Başkan Taş, Daday şehir içinden geçen yolu da hatırlattı ve: “Bu yol Karayolları ağında. ‘Bu yolu ya Belediye’ye verin, ya yapın’ dedik. Ne bize veriyorlar, ne de yapıyorlar. Patates kuyusu gibi, yazıklar olsun. ‘CHP’li Belediye’ye neden yapıyorsunuz’ derler diye korkuyorlar. Bunun altında yatan asıl gerekçe budur. Ben bu konu ile ilgili Ankara’ya gideceğim gerekli mercilerle görüşeceğim. Gerekirse Sayın Başbakan ile de görüşeceğim ve Daday-Kastamonu yolunu ve Daday şehir geçişi yolunu kendilerine anlatacağım” dedi.

BENİ CEZALANDIRMIYORSUN, DADAY’I CEZALANDIRIYORSUN
İŞ-KUR Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz ay belediyelere toplum yararına çalışma programı kapsamında eleman alımı yapıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Kastamonu’da 14 AK Partili belediyeye eleman alımı yapıldığını, 6 belediyenin ise uygulama dışı kaldığını ifade etti. Bu duruma tepki gösteren Başkan: “Kastamonu’da 14 Ak Parti’li belediyeye geçtiğimiz ay İş-Kur Genel Müdürlüğü tarafından eleman verildi. Bu tamamen Ankara’dan yapıldı. Kastamonu’da 4 MHP, 1 Bağımsız ve 1 CHP’li Belediye’ye verilmedi, diğer 14 Belediye’ye verildi.

Beni cezalandırmıyorsun, Daday’ı cezalandırıyorsun. Yaz döneminde o kadar ihtiyacım var ki, 15-20 personel alınsaydı çok daha iyi çalışabilecektim. Buna Ak Parti Belediye Başkanları bile tepki gösterebiliyor. Burada çok içimiz yanıyor. Bu çok yanlış” diye konuştu.

SEÇİMLE İŞ BAŞINA GELEN HÜKÜMETLER ÜLKEYİ YÖNETMELİ
15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha kınayan Belediye Başkanı Taş, sözü geçtiğimiz günlerde ilçelerinde gerçekleştirilen ve rekor katılımla yurt genelinde büyük dikkat çeken konvoya getirdi. Başkan Taş şu ifadeleri kullandı: “Darbe girişimini canı gönülden kınıyorum. 12 Eylül’ü yaşamış birisiyim ve ben şahsen darbeden çok çektim. Özellikle Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet’in laik, demokratik ülkeyi seçimle işbaşına gelen hükümetlerin yönetmesini istiyoruz. Partim bugün iktidarda olmayabilir ancak, seçimle iş başına gelen kim olursa olsun saygı gösteriyorum. 15 Temmuz gecesi sokaklara çıktık, daha sonra da sokaklardaydık. Kaymakam bey de bu konularda çok duyarlı, birçok konu da birlikte karar verdik. Belediye ve Kaymakamlık birlikte organize etsin istedik ve geçtiğimiz günlerdeki konvoyu düzenledik. Müthiş bir katılım oldu.”

YENİ MYO BİNASININ ANAHTARINI BİR AYI GEÇMEDEN KÜ’YE VERİRİZ
Daday ilçesinde 320 civarında kayıtlı öğrenci bulunduğunu kaydeden Belediye Başkanı: “Üniversitemiz ile de sık sık görüşüyoruz. Daday’a 5 yeni bölüm gelmesi kesin gibi. Bu kademe kademe ilçemize gelecek. Yeni bir yurt yapımı için çalışmalara başlayacağız. Yeni Meslek Yüksek Okulu binamız, Rektörlüğün ve Üniversite’nin çok beğendiği, iddia ediyorum Kastamonu’daki ilçeler ele alındığında en güzel okul burası oldu. Nafi ve Ümit Çeri’ye ne kadar teşekkür etsem gerçekten azdır. 15-20 gün içerisinde okulu tamamen bitiriyoruz. 1 ayı geçmeden anahtarı Üniversitemize veririz. Öğrenci sayımız çoğaldıkça Daday’da hareketlilik artıyor. Bazıları çok eleştirdi ancak iş merkezini yapmakla ne kadar iyi yaptığımızı şimdi anlıyorum. Daday’a Meslek Yüksek Okulu geldi, ayrıca Düğün Salonu açtık, aşağıdaki dükkanlar da var” dedi.

ESKİ DADAY, YENİ DADAY…
Daday Belediyesi olarak İmar Planı’nı yeniden yapılandırdıklarını, bazı bölgelerde kat sayısını 5’e çıkartarak konut ihtiyacını karşılayacaklarını ifade eden Başkan: “Eski Daday, Yeni Daday diye bir çalışmamız var. Eski Daday’ı bozmayacağız. 82 konağımız var ve bunları korumaya devam edeceğiz. Bir iki işletmeciye pansiyonculuğu başlatabilirsek, yol da bittiğinde Daday gözle görülür bir mesire yeri olacak” diye konuştu.

DADAY’IN 40 YILINI DÜŞÜNEREK HAREKET EDİYORUZ
Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, ilçede gerçekleştirdikleri alt yapı çalışmalarından da söz etti. Başkan: “Alt yapı çalışmaların da inanın çok boğuştuk, çok da laf yedik. Ancak bunu yapan da birkaç kişi... Bu çalışmamızdan halk memnun… Ben alt yapıya girmeyebilirdim, üst yapıyı güzelleştirebilirdim. Ama inanın ben Daday’ın 40 yılını düşünerek alt yapıya girdim. Şu anda kanalizasyon projesi tamamen bitti. Evlere bağlanması kaldı, sanırım bunun da yüzde 70’i bitti, yüzde 30 gibi bir şey kaldı. Kanalizasyon tamamen şehrin ortasından geçen çaya akıyordu. Bunu yapmak zorundaydık. İlerisini göremeyenler eleştirdi” diye konuştu.

KARDEŞ BELEDİYE UYGULAMASI
Daday Belediyesi olarak üç kardeş belediyelerinin olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş: “Nilüfer, Sarıyer ve Gaziemir Belediyeleri olmak üzere üç kardeş belediyemiz var. Bu belediyelerin hepsi de Daday’a büyük destek veriyor. Küçük belediyelerin durumu gerçekten de çok zor. Bizim buna ihtiyacımız var” dedi.

REFERANDUM GELİYOR
Önümüzdeki aylarda yapacakları bir referandumdan söz eden Başkan: “İlçe merkezine 5 kilometre mesafede olan köylerimizi belediye sınırlarına almak için referandum yapacağız. Referandumu bu köylerimizde yapacağız. Sonbahar gibi düşünüyoruz ve bunu halka soracağız. Bunu yapabilirsek çok iyi olacak” diye konuştu.