Defterdar Kısa'dan Torba Yasa Uyarısı

Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa, Torba Yasa kapsamında taksitlendirilen borcun 16'ıncı taksit ödeme zamanının geldiğini söyledi.

  • 687
Defterdar Kısa'dan Torba Yasa Uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEFTERDAR KISA’DAN TORBA YASA UYARISI

(İHA) - Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa, Torba Yasa kapsamında taksitlendirilen borcun 16’ıncı taksit ödeme zamanının geldiğini söyledi. 

Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa, 6111 sayılı Torba Yasa gereğince 16’ncı taksit ödeme süresinin 2 Aralık 2013 tarihine rastlayan Pazartesi günü sona ereceğini belirterek, mükelleflerin 16’ncı taksitleri ile beraber cari dönem vergilerini de süresinde yatırmaları gerektiğini kaydetti.

Defterdar Kısa, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanundan yararlanarak borçları yapılandırılan mükelleflerimizin 16’ıncı taksit ödeme süresi 2 Aralık 2013 tarihinde sona erecektir. Borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin 6111 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine göre taksitlendirilen borçları ile cari dönemlere ait diğer borçlarını düzenli bir şekilde ödemeleri, mükelleflerimizin Kanundan yararlanma haklarını kaybetmemeleri için gerekli olup, cari dönem vergileri (Gelir, Kurumlar, Stopaj, KDV ve ÖTV) ile taksitlendirilen borçlarının bir yılda iki defadan fazla ihlal etmemek kaydıyla süresinde ve eksiksiz olarak ödenmesi gerekmektedir. Borçlu mükelleflerimize büyük imkânlar sağlayan söz konusu Kanun hükümlerinden yararlanma haklarını kaybetmemeleri bakımından taksitlerini süresinde yatırmaları menfaatlerine olacaktır. Mükelleflerimiz Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeme yapabilecekleri gibi Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden kredi kartı ile ödemede bulunmaları da mümkündür”

Kastamonu’da 6111 sayılı Torba Yasadan yararlanmak suretiyle 72 milyon 123 bin lira vergi borcunun yapılandırılması sağlandı. Bu kapsamda 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle 15’inci taksit sonunda bu borcun yüzde 63,4’ü, miktar olarak da 45 milyon 725 bin lirası tahsil edildi.