Devrekani'de 5. Hasat Şenliği etkinlikleri düzenlendi

Devrekani ilçesinde her yıl düzenlenen "Hasat Şenliği"nin 5.'si Kadirbey mahallesinde  gerçekleştirildi.

  • 610
Devrekani'de 5. Hasat Şenliği etkinlikleri düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinliğe; Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Ak Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Yaman, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, üretici çiftçiler ve ilçe halkı katıldı.

Devrekani Gıda ve Tarım İlçe Müdürü Özcan Gazioğlu’nun açılış konuşması ile başlayan şenlik, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti. Katılımcıların protokol konuşmalarının ardından 2019 yılı üretim sezonunda ilçede en çok ekimi gerçekleştirilen ürünlerde dereceye giren çiftçilere ödüller verildi. 2019 yılı silajlık mısır dalında Sebahattin Keskin, şeker pancarı dalında Cemal Akmehmetoğlu, patates dalında Yücel Kahvecioğlu birinci oldu.

Törende konu ile ilgili konuşma yapan Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç; "İlçenin patates üretim miktarı ve verim düzeyiyle ön plana çıktığını bu alanda üretimin her geçen yıl arttığını rakamsal değerlerde görebiliyoruz. 854 kilometrekare yüz ölçümü olan Devrekani’nin 150 kilometrekaresinde tarımsal faaliyet sürdürülüyor. 34 bin dekar sulanabilir, 90 bin dekar kuru ekilebilir arazimiz var. 200-300 dekar olan patates üretimimiz son 15 yılda icraatçı hükümet politikalarıyla, Kulaksızlar Barajı kapalı devre sulama sisteminin devreye girmesiyle birlikte 5 bin dekarın üzerine çıktı. Geçtiğimiz yıl 20 bin ton patates üretimi gerçekleştirildi. Patates yetiştiriciliğinde dekar başına 4 bin ton verimimiz bulunuyor. Bu verim hem ülkemiz hem de dünyanın üzerinde bir istatistik veridir. Bu yıl hem patates yetiştiriciliğinde hem de şeker pancarı üretiminde Devrekanimizi adını rekor üretim rakamlarıyla Türkiye’de adından söz ettiren bir ilçe konumunda bulacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Şenlik alanı yanında bulunan patates tarlasında birinciliği alan Yücel Kahvecioğlu tarafından makina ile söküm gerçekleştirildi. Katılımcılar, patates tarlasında bir süre gezerek patates topladı. Katılımcılara, haşlanmış patates, patatesli ekmek ve Devrekani cırık tatlısı ikram edildi.