Emekliler dört gözle TOKİ ihalesini bekliyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Kastamonu Merkez'de 'Emekliye İkinci Bahar' projesi kapsamında inşa edilmesi planlanan 200 konut için çekiliş yapılmasının ardından geçen 1 yıllık sürede somut adım atılamaması nedeniyle emeklilerde umutlu bekleyiş sürüyor.

  • 2596
Emekliler dört gözle TOKİ ihalesini bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yurt genelinde emeklilere özel kira öder gibi ev sahibi yapma projenin ardından ev hayali kuran emeklilerde bekleyiş hala devam ediyor. 26 Nisan 2016 yılında noter huzurunda yapılan çekilişin ardından Kastamonu Merkez’de 200, Taşköprü’de ise 250 emekli konutların yapılacağı günü dört gözle beklemeye başlamıştı.

Aradan geçen son 1 yıllık sürede somut bir adım atılamaması emeklilerdeki heyecanlı bekleyişi endişeye dönüştürürken müjdeli haber Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kastamonu Şube Başkanı İsmail Buturoğlu’ndan geldi.

“NİSAN AYI İÇERİSİNDE YAPIM İHALESİNE ÇIKACAK”  
TOKİ ‘Emekliye İkinci Bahar’ projesinde hiçbir şekilde sağma olmadığını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kastamonu Şube Başkanı İsmail Buturoğlu, konut projesinin herhangi bir aksaklık çıkmaması durumunda Nisan ayı içerisinde yapım ihalesine çıkacağını ifade etti.

Konut projesi hakkında milletvekillerine ayrıntılı dosya sunduğunu kaydeden İsmail Buturoğlu: “Kuradan bugüne kadar geçen 1 yıllık süreç içerisinde doğal olarak emeklilerimiz her gün bizleri sorgulamaya başladı. Geçen süre uzun olunca hatta bazı üyelerimiz projeden vazgeçildiğini zannediyor. Kamuoyunda da maalesef TOKİ’nin projeden vazgeçtiği yönünde asılsız haberler dolaşıyor. Tekrar söylemek istiyorum. Projeden kesinlikle vazgeçilmedi. Milletvekillerimize dernek olarak ayrıntılı dosyamızı sunduk. Milletvekilimiz Metin Çelik, konuyu TOKİ Başkanı ile telefon görüşmesinde ilettiler. Milletvekilimiz tarafından bizlere verilen bilgiye göre Nisan ayı içerisinde konutlar için yapım ihalesine çıkacak. İhaleye çıktıktan sonra yasal ihale sürecinin ardından ki takriben Mayıs ayının sonu veya Haziran ayının ilk haftası konutların temelleri atılmış olacak. İnşallah 2017 yılı içerisinde emeklilerimize hak ettikleri konutlarla ilgili daha somut bilgiler paylaşacağız. Konuyu kesinlikle kulak arkası yapmadık. Her türlü takip ediyoruz. Yeni valimiz ile de görüşerek daha hızlı ilerleme kaydedeceğiz. Emeklilerimizden biraz daha sabır bekliyorum” dedi.

“ÇELİK TOKİ BAŞKANI TURAN İLE GÖRÜŞECEK”
AK Parti Milletvekili Metin Çelik, hafta içi TOKİ Başkanı Ergün Turan ile görüşecek.  Milletvekili Çelik’in TOKİ Başkanı Turan ile görüşmesinde, kuradan bugüne kadar geçen 1 yıllık süreçte bir gecikme yaşandı mı, yaşandıysa gecikmenin sebepleri ve Nisan ayında ihalesi yapılması düşünülen konut projesinde kesin tarihin belirlenmesi bekleniyor.

Öte yandan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan 2015 yılında Kastamonu Belediyesi’ne yaptığı ziyaretinde 2016 yılında 60-70 bin konut yapılacağını ve önceliğin emeklilerin olacağını ifade etmişti. TOKİ Başkanı2nın bu açıklamalarının üzerine aylık 250 TL taksitle satışa çıkarılacağı açıklanan 200 konut için Kastamonu’dan 5 bin 79 emekli vatandaş başvuruda bulunmuştu.

Kazım BOLAT