Girişimci Turnalar Sertifikalarını Aldı

Türkiye genelinde kadın girişimciler yetiştirmek üzere yola çıkan Fikrim Geleceğim Projesi kapsamında Kastamonulu 28 kadın aday, 85 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimini başarıyla tamamladı.

  • 685
Girişimci Turnalar Sertifikalarını Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KOSGEB ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi onaylı sertifikalarını alan kadın girişimci adayları, kendi işlerinin patronu olmak için yola çıkmaya hazırlar.…

Türkiye’de kadın girişimciliğini teşvik etmek üzere yola çıkan Fikrim Geleceğim projesinde, Kastamonu’daki kadın girişimci adayları sertifikalarını aldı. Gökyüzünün uğuru ve bereketi sayılan turnayı sembolü yapan Fikrim Geleceğim projesi kapsamında verilen girişimcilik eğitimleri İzmir ve Gaziantep’ten sonra geçtiğimiz aylarda Kastamonu’da tamamlanmıştı. Program kapsamında seçilen 30 kadın girişimci adayından 28’i, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nden onaylı girişimcilik sertifikalarını dün Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan bir törenle aldı. Fikrim Geleceğim programı kapsamında başlayan ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen eğitimler, KATSO binasında gerçekleşti.

ÜÇ YILLIK BİR PROJE

Sertifika törenine projeye ev sahipliği yapan Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa Elmas, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Genel Sekreter Yardımcısı Adil Baş ve KOSGEB Kastamonu KOBİ Uzmanı Serhat Tümoğlu başta olmak üzere kadın girişimci adayları katıldı.

Türk-Japon ilişkilerini geliştirmek için çalışan JTKİD ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ve KOSGEB’in birlikte yürüttüğü proje, Türkiye’nin hem kadın istihdamı hem de girişimci sayısında dezavantajlı bir ülke olduğu gerçeğinden hareketle yeni kadın girişimciler yaratmayı hedefliyor. Proje, 3 yıl boyunca ekonomik büyümede aktif rol almak isteyen, girişimcilik yetenekleri doğrultusunda işlerini yaratıp geliştirme potansiyeli bulunan ve ortaya sürdürülebilir bir iş modeli koyabilen kadın girişimci adaylarını desteklemeyi ve bu yolla fırsat eşitliği yolunda kadınların yanında yer almayı amaçlıyor.

85 SAATLİK EĞİTİM

Fikrim Geleceğim Projesi'ne katılmak isteyen 100’e yakın kadın girişimci adayı www.fikrimgelecegim.com sitesindeki başvuru formunu doldurarak başvuruda bulundular. Projeye kabul edilen 30 kadın girişimci adayı, içeriği 5 modülden ve toplam 85 saatten oluşan Fikrim Geleceğim Projesi’nin eğitimlerine katıldı. Fikrim Geleceğim kursiyerleri eğitim süresince Girişimciliğe Giriş, İş Planı Kavramı ve Öğeleri, Atölye Çalışmaları, İş Planının Hazırlanması/Sunumu ve Kişisel Yönetim Becerileri derslerini aldılar.

ADAYLARA SÜREKLİ DESTEK
Projenin ana paydaşları JTKİD, BÜYEM ve KOSGEB olurken, BÜYEM’in akademik katkılarıyla program, 3 yıl boyunca Türkiye’nin her yerinden kadınları girişimcilik yetenekleriyle donatacak. KOSGEB, programa katılan kadınlara finansal kaynaklara ulaşmada destek sağlayacak. Ayrıca program başarılı girişimcilere mentörlük hizmeti verilerek devam edecek. 2016 programı kapsamında Fikrim Geleceğim Projesi Antalya, Çanakkale ve Konya’da kadın girişimci adaylarıyla buluşacak.

(KG)