Ilgaz'a yarıyıl tatili dopingi

Önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'nda bulunan oteller, sömestir öncesi tamamen doldu.

  • 769
Ilgaz'a yarıyıl tatili dopingi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz'daki oteller, yarıyıl tatili öncesi tamamen doldu.

Kastamonu ile Çankırı arasında bulunan ve Batı Karadeniz'in en yüksek dağlarından olan Ilgaz Dağı, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini cezbediyor.

Kış turizm merkezleri arasında ilk sıralarda gösterilen Ilgaz, kış mevsiminde pek çok tatilcinin uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Yerli ve yabancı ziyaretçiler, 1850 rakımda doğal güzellikler arasında kayak ve snowboard yapıp, kızakla kayarak keyifli vakit geçiriyor.

Ankara Üniversitesi Öğrenci Rehabilitasyon, Sosyal, Spor, Eğitim, Uygulama Mekan ve Tesisleri (ÖRSEM) Ilgaz Otel Müdürü Ferhat Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz Dağı Kayak Tesisi'nde sene başından beri artarak devam eden yoğunluğun bölgede sevinçle karşılandığını kaydetti.

Bölgede kar kalınlığının 90 santimetreyi geçtiğini vurgulayan Akkaya, "Ilgaz'da güzel bir dönem yakaladık. İlgi alaka her geçen gün biraz daha artıyor. Özellikle tatil günleri bölgenin doluluk oranı zirveye çıkıyor. Sömestir öncesi bölgedeki oteller tamamen doldu." dedi.

Ilgaz'ın bölgeye gelenlere unutulmaz bir tatil imkanı sunduğunu belirten Ferhat Akkaya, "Ilgaz Kayak Merkezi, çam ağaçları arasında ziyaretine gelenlere ayrı bir dünya sunuyor. Doğasıyla, doğal güzellikleriyle insanları büyülüyor. Kayak yaparken, doğayla da iç içe bir tatil imkanı sunuyor." diye konuştu.

Kayakseveleri Ilgaz'a davet eden Akkaya, "Güzel bir tatil geçirmek isteyen herkesi 'Anadolu'nun yüce dağı'na bekliyoruz." ifadesini kullandı.