İlk adımı Küre ilçesi attı

Projesini hazırlayan ve Yerel Eylem Grubunun oluşturulması için ilk adımı atan ilçe Küre oldu.

  • 3761
İlk adımı Küre ilçesi attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

IPARD Programı, Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması tedbiri kapsamında LEADER Yaklaşımı Bilgilendirme ve Harekete Geçirme Projesi'nin Kastamonu ayağında ilk toplantı Çarşamba günü Kastamonu Tarım İl Müdürlüğü'nde Belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve muhtarların katılımı ile gerçekleşmişti.

Bu program çerçevesinde projesini hazırlayan ve Yerel Eylem Grubunun oluşturulması için ilçede bulunan bütün sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarından Niyet Mektubunu alan, başvurusunu yaparak ilk adımı atan ilçe Küre oldu.

Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı ile birlikte İlçe Tarım Müdürü Suat Bazlamacçı'nın ve diğer sivil toplum kuruluşları ve derneklerin davetlisi olarak ilçeye gelen, programın Kurucu Rehberi İrem Emir ilçeyi gezerek ziyaretlerde bulundu.

Küre'nin tarihi ve kültürel bütün mekanlarını ziyaret eden Emir; Küre'nin gizli bir cennet olduğunu, hazırlanacak projeler ile gün yüzüne çıkarılması gerektiğini söyledi.

Küre'de tarihi kültürel ve sportif anlamda yapılanmaların devam ettiğini, hızlı bir şekilde yollarına devam ettiklerini beyan eden Aydınlı; "Küre ilçemizi ve çevre köyler ile ilçelerimizi tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve dernekler ile halkımızın ve esnafımızın el ele vermesi ile hak ettikleri seviyeye getireceğiz. Tarihi Cenevizlilere kadar dayanan, her bir köşesinden tarih fışkıran ve gizli bir cenneti bağrında barındıran memleketimizi tüm Ülkeye ve Avrupa'ya duyurmaya niyetliyiz ve bunca nimete sahipken bunları ortaya çıkarmamak yanlış olur. O yüzden var gücümüzle hep beraber çalışarak hak ettiğimiz seviyeye geleceğiz. Bu vesile ile de ilk olarak Tarım Bakanlığımız, TKDK ve kurumlarınında desteği ile Yerel Eylem Grubunun merkezinin Küre'de olması için girişimlere başladık ve  tanıtımlarımız ile çalışmalarımızı bu program çerçevesinde tamamlayacağız. Küre ve komşu ilçelerini bölgenin incisi yaparak Turizm ve Kültürel Kalkınma anlamında çağ atlatacağız." dedi.

Küre'de Istiklal yolu üzerinde çalışmalara başlanan Rolyef çalışmalarını, sokak sağlıklaştırma, Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi, geleneksel kilim atolyeleri, taş baskı atolyeleri ve 3000 yıllık curuf tepelerinde incelemerde bulunan İrem Emir, daha sonra heyet ile birlikte tarihi Ersizler Dere kanyonunu ziyaret etti.