İnebolu'da kurulacak 'andezit ocağı ve kırma eleme tesisi'ne tepkiler

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yol yapım çalışmalarında kullanılmak üzere İnebolu'ya bağlı Evrenye köyünde kurulması planlanan andezit ocağı ve kırma eleme tesisine karşı imza kampanyası başlatıldı.

  • 1629
İnebolu'da kurulacak 'andezit ocağı ve kırma eleme tesisi'ne tepkiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evrenye köyü muhtarı Hayri Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy yakınında kurulacak taş ocağı ve tesis için Kastamonu Valiliği tarafından "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı verildiğini söyledi.

Valilik kararının askıya çıkartıldığını ve projeden bu şekilde haberleri olduklarını ifade eden Yorulmaz, "Taş ocağı ve tesisin kurulacağı bölgeye en yakın konut 500 metre mesafedir. Buradaki çalışma köyümüzü yaşanmaz hale getirecek. Üretim başladığında kamyonlar köy içinden gidiş-gelip yapacak. Biz bu projeye kesinlikle karşıyız." dedi.

Projenin iptali için derhal harekete geçerek imza kampanyası başlattıklarını anlatan Yorulmaz, şunları söyledi:

"Taş ocağı ve kırma eleme tesisinin yapılacağı alanın çevresinde bizim kivi bahçelerimiz, arı kovanlarımız bulunmakta, bahçelerimizde meyve ve sebzeler yetişmektedir. Ayrıca Devlet Su İşleri tarafından burada yaya kaldırımı yapılmaktadır. Bu alan yürüme alanı olacaktır. Bu alanın yukarısında da köyümüz içme suyu tesisi vardır. Bahçelerimiz, arılarımız ve suyumuz da zarar görecektir. Köyümüz Türkiye'nin en güzel ve örnek köylerinden birisidir. Böyle bir köye taş ocağı ve kırma eleme tesisi kurmak büyük hata olur. Biz köy halkı olarak bu tesise karşıyız. Yetkililerin bu yanlıştan dönmelerini ve projeye kesinlikle ruhsat verilmemesini istiyoruz."

Muhtar Yorulmaz, 24,5 hektarlık alanda kurulması planlanan andezit ocağı ve kırma eleme tesisinin iptali için topladıkları imzaları Kastamonu Valiliği ile ilgili diğer kuruluşlara sunacaklarını kaydetti.

AA