İskandinav ev tasarımları

Minimalist mekanlar yaratmanız için İskandinav tarzı veya benzeri mobilyalar seçmeniz gerekiyor.

  • 398
İskandinav ev tasarımları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her geçen gün daha popüler hale gelen İskandinav ev tasarımları, minimalist mekanlar yaratmanız için birebir. Tabii bu tarz bir ev tasarımı için öncelikle İskandinav tarzı veya benzeri mobilyalar seçmeniz gerekmekte. Özellikle adından söz ettiren tasarımcıların yarattığı mobilya tasarımlarını tercih etmeniz, büyük bir hüsran yaşamanızın önüne geçecektir. Ülkemizde son zamanlarda artan talep nedeniyle bu tarz mobilyalara ulaşmanız eskisi kadar zor değil.

Aşağıda, bahsi geçen tarzda mobilya tasarımcısı bazı ünlü tasarımcıları bulabilirsiniz. Özellikle bu kişilerin mobilyalarını tercih etmeniz, başlangıç oluşturması açınızdan faydanıza olacaktır. Hem ülkemizde bulunmasının kolaylığı, hem cazip fiyatlarıyla talep görüyor bu tasarımlar. Bu tarz tasarımların büyük kısmının plastik sandalye olmasının sebebi, oldukça kolay şekillenebilmesi ve seri üretim için uygun olmasıdır.

1. En bilinen tasarımcılardan Charles ve Ray Eames ailesi

1912 yılında ABD’de doğan Charles Eames ve eşi Ray, tasarım tarihinin milat yaratan devrimine imza attılar. Bu devrim modern tasarımın doğuşunu temsil ediyordu.

Çiftin en öne çıkan ve önemli özelliği, Endüstri devriminin ekonomik bakış açısını estetik ile birleştirerek yeni bir kültürün yaratılışına imza attılar adeta.

Ülkemizde en çok bilinen sandalyesi, bilinen adıyla Eames Sandalye, aslında DSW chair, oldukça modern ve şık çizgilere sahip. Eames sandalye, ülkemizde tolix sandalye ile birlikte en çok bilinen ve modern mekanlar yaratırken kullanılan iki üründen biri.

2. Tasarım dahisi Eero Saarinen

1910 yılında doğan Eero, Finlandiya kökenli Amerikalı mimar ve tasarımcı. Neofütüristik tasarımlarıyla bilinir. Çağının çok ötesinde tasarımlara imza atmıştır ve bugün hala Eero Saarinen gibi ileri görüşlü bir tasarımcı gelmemiştir. Heykel eğitimi aldıktan sonra eğitimini yarıda bırakarak mimar olmaya karar vermiştir.

En bilinen tasarımı Tulip(Lâle) sandalye ve masasıdır. Eero Saarinen zamanının çok ötesinde, hatta bu zamanın bile ötesinde bir tasarımın yaratıcısı olmuştur.

3.  İskandinav tasarımcı Hee Welling

Danimarkalı tasarımcı Hee, en bilinen sandalye modellerinden olan About a Chair koleksiyonunun HAY sandalyesini tasarladı. Oldukça minimalist olan bu HAY sandalye modelini tasarlayan kafanın bahsettiğimiz tarzda ürünler tasarladığını anlamışsınızdır.

Bu tasarımları ve daha fazlasını incelemek için miosedia.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Tanıtım yazısıdır