Kapı üreticilerine ihracat kapıları açılıyor

Tosya ilçesinde ahşap kapı üreten firmalara Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından sağlanacak eğitim ve danışmanlık hizmeti desteği ile ihracat kapıları açılıyor.

  • 476
Kapı üreticilerine ihracat kapıları açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KUZKA tarafından hazırlanan “İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi (Export in Kastamonu Wood)” ile Tosya’da ahşap kapı üretimi yapan firmalara, ihracat olanakları sağlayacak eğitim ve danışmanlık hizmeti sunulacak. Üç aşamada hayata geçirilecek proje kapsamında ihracat potansiyeline sahip firmalar önce eğitime alınacak, daha sonra danışman firma gözetiminde hedef pazar araştırması yapılarak temas kurulan yabancı firmalar ile ihracat yapmalarına imkân sağlanacak. Üretici firmalar, tüm süreçleri kendileri takip ederek ihracatı engelleyen sorunların ortadan kaldırılmasında etkin rol üstenecekler.

Projenin ilk aşamasında Tosya’da ahşap kapı üretimi yapan firma temsilcilerine yönelik proje detayları hakkında “Ahşap Kapı Sanayicileri İhracat Semineri” düzenlendi. Seminerde “Kapı ve İnşaat Sektörü Gelecek Beklentisi”, “Kapı için Güncel Hedef Pazarlar”, “Kapı İhracatında Yaşanan Sorunlar”, “Kapı Sektöründe Çeşitler” ve “İhracatta Fiyatlama ve Kritik Noktalar” konularında bilgilendirme yapıldı.

"Ahşap kapı sektöründe ihracatçı firmaları artırmak istiyoruz"

İlk aşaması tamamlanan proje ile ilgili katılımcıları bilgilendiren KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç şunları söyledi: “Üç aşamada uygulanacak proje ile kapı üreticisi firmalarımızın ihracat yapmalarını sağlamak istiyoruz. Bu bilgilendirme süreci sonunda ikinci aşamada ihracat yapmak isteyen firmalar bir haftalık eğitime alınacak. Bir hafta boyunca firmalarımıza ihracat sürecinde ihtiyaç duyulan tüm bilgi ve belgeler hakkında detaylı bir eğitim verilecek. Projenin son aşamasında ise eğitimi tamamlayan firmalardan seçilecek olanlara ihracat danışmanlık hizmeti sağlanacak. Bu danışmanlık hizmeti ile firmalar süreci kendileri yönetecek ve ihracat konusunda danışmanlık hizmetlerinden faydalanacaklar. İhracat konusu sadece eğitimle başarılacak bir konu olmadığını biliyoruz. Bu nedenle deneyim de gerekiyor. Özellikle ihracat yapacak olan firmalarımıza danışmanlık hizmeti sağlayarak ihracatın önündeki engelleri aşmamız gerekiyor. Yeni uygulayacağımız eğitim ve danışmanlık hizmeti modeliyle firmalarımızın ihracat yapmasını sağlamak istiyoruz. Amacımız sektörde ihracatçı firma sayısını artırmak”  dedi.