Karadenizli balıkçı, mezgit, barbunya ve istavritle avunuyor

Bu sezon palamut ve hamsiden umduğunu bulamayan balıkçılar, avladıkları mezgit, barbunya ve istavritle tezgahları doldurmaya çalışıyor

  • 749
Karadenizli balıkçı, mezgit, barbunya ve istavritle avunuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karadenizli balıkçılar, bu sezon yüzlerini güldürmeyen palamut ve hamsinin yerine avladıkları mezgit, barbunya ve istavritle tezgahları doldurmaya çalışıyor.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'in bu sezon balıkçının ve balıkseverin yüzünü güldürmediğini söyledi.

Eylülün ilk gününde palamut avcılığıyla başlayan sezonun şu ana kadar beklentileri karşılamadığına işaret eden Bayrak, hamsinin de balıkçıyı üzdüğünü vurgulayarak, "Şu an Karadeniz'de balıkçılık faaliyetleri sıkıntılı. Palamuttan umduğunu bulamayan balıkçılarımız hamsiden de istediğini alamadı. Her ne kadar dip avcılığı ile mezgit, barbunya gibi balıklar avlansa da sularımızda balıkçılık yok denecek kadar az." ifadelerini kullandı.

Bayrak, avcılığın az olmasının fiyatlara da yansıdığını vurguladı.

"Tüketicilerin tezgahlara ilgisi zayıf"

İnebolu ilçesinde balıkçılık yapan Yakup Esen ise, balık fiyatlarının tam anlamıyla cep yakmasa da vatandaşın tezgahlara ilgisinin az olduğunu belirtti.

Palamut ve hamsi olmayınca tezgahların renksiz kaldığını ifade eden Esen, "Bu sezon hamsiye hasret kaldık. Ara sıra tezgahlarımızda hamsi oluyor. Onun dışında tezgahta mezgit, istavrit, barbunya ile somon, çupra, levrek gibi kültür balıkları var." diye konuştu.

Esen, mezgitin kilogramının 7,5, barbunyanın 20, istavritin 15 liradan satıldığını, çupra, levrek ve somon gibi kültür balıklarının kilogram fiyatının ise 20 lira olduğunu aktardı.