Karadenizli balıkçılara 'yerli hamsi' sürprizi

Sinop açıklarında denize açılan balıkçılar yaklaşık 20 gün sonra limana hamsi avlayarak döndü.

  • 736
Karadenizli balıkçılara 'yerli hamsi' sürprizi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sinop'ta denize açılan balıkçılar uzun bir aranın ardından limana hamsiyle döndü.

Bu sezon hamsi ve palamut avında yaşanan düşüş nedeniyle sezondan umduğunu bulamayan Karadenizli balıkçılar, Sinop'ta, yaklaşık 20 gün sonra hamsi avladı.

Avlanan hamsiler "yerli hamsi" olarak tezgahlarda satışa sunuldu.

Balıkçı Mert Kanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamsinin havaların biraz soğumasıyla az miktarda da olsa ağlara takıldığını söyledi.

Karadeniz'de avlanan hamsinin "yerli hamsi" olarak adlandırıldığını vurgulayan Kanal, deniz suyu sıcaklığının düşmesiyle yeni hamsi akımının olmasını beklediklerini dile getirdi.

Kanal, uzun zaman sonra tezgahlardaki yerini alan hamsinin kilogram fiyatının 10 lira seviyelerine kadar gerilediğini belirterek, "İlerleyen süreçte bollaşırsa fiyat daha da düşecektir. Vatandaş bu sene maalesef fazla hamsi tüketme şansı bulamadı. Bizler de açıkçası satış noktasında istediğimiz düzeyde değiliz. Av sezonu kötü geçtiği için her iki taraf da memnun değil ama ara sıra hamsi böyle sürprizler yapıyor. Hem bizim hem de vatandaşın yüzü gülüyor." diye konuştu.

Vatandaşların hamsiye yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Kanal, "Zaten az olduğu için tezgahlarda satışa sunulan hamsiye vatandaş yoğun talep gösteriyor. Fiyat da 20 liradan 10 lira seviyesine gerilediği için vatandaş alıyor. İnşallah hamsi avcılığı sezonun geri kalanında artar." değerlendirmesinde bulundu.