Kastamonu turizmine eğitim desteği

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile Kastamonu Valiliği arasında 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan 'Turizm Servis Elemanı ve Ev Pansiyonculuğu Eğitimi' projesinin sözleşmesi imzalandı.

  • 1105
Kastamonu turizmine eğitim desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu turizm sektöründeki hizmet kalitesinin arttırılmasını ve konaklama sorununa çözüm üretmek için ev pansiyonculuğunun geliştirilmesini amaçlayan proje, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz ile KUZKA Genel Sekter Vekili Dr. Serkan Genç tarafından imzalandı.

Kastamonu turizmini destekleyeceğiz

İmza töreninde proje hakkında bilgi veren KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, “Kastamonu turizmi için önem arz eden proje, Ajansımız 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenecektir. Bu projenin Kastamonu turizmine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Zira sektör, servis elemanı ve konaklama konusunda ciddi sıkıntı yaşamaktadır. Bu sorunların çözümü ve sektörün arzu edilen seviyeye gelmesi için Ajans olarak turizmi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kastamonu Valiliği tarafından hazırlanan 10 günlük eğitim projesi ile Kastamonu’daki mevcut turizm işletmelerinde istihdam edilen elemanlar ile ev pansiyonculuğu yapmaya aday girişimcilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlanarak, şehrin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Yerel turizm tesislerinde istihdam edilen servis elemanları ve ev pansiyonculuğu konusunda istekli adaylardan oluşan toplam 40 kişi, 2 grup halinde, 10 gün boyunca uygulamalı ve mesleki bilgilerden oluşan bir eğitim alacak. Eğitim sonunda sertifika verilecek adayların, turizm sektörüne canlılık sağlamaları, bilgi ve tecrübelerini arttırmaları ve konaklama konusundaki açığın kapatılmasına katkı sağlamaları bekleniyor.