Kastamonu'da 60 aileye soba!

Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği, 2018 Kış Çalışmaları kapsamında evlerinde soba olmayan, soğukta kalan 60 ihtiyaç sahibi ailenin evine soba kurdu.

  • 1230
Kastamonu'da 60 aileye soba!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2017 yılı kışında 200'e yakın soba dağıtımı ve kurulumu yapıldığını söyleyen dernek başkanı Mücahit Dağdelenoğlu çalışmalar kış boyunca sürecek dedi.

Konu hakkında açıklama yapan Dağdelenoğlu; "Dünyanın dört bir yanında yoksulluk, savaş ve doğal afetler sebebiyle milyonlarca insan kış aylarını zorlu şartlar altında geçiriyor. Soğuğun yanı sıra çocuk ve yetişkinler hastalıklar ile mücadele etmeye çalışıyor. Kış en çok küçücük bedenleri ile yaşama tutunmaya çalışan çocukları zorluyor. Onların kışlık eksiklerini tamamlamaya gayret gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı da mağdurların her kış ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda bizde Kastamonu İHH olarak kendi ilimizde yaşayan 60 muhtaç aileye soba kurduk. Ailelere ayrıca kömür ve odun takviyesi yapıyoruz" dedi.

Dağdelenoğlu Kastamonu ve dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara Kış Çalışmaları kapsamında destek olmak isteyen bağışçıların derneğimiz aracılığıyla yardımlarını ulaştırabilirler ayrıca KIŞ yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabilirler dedi.