Kastamonu'da 600 Kişiye İş Fırsatı

Kastamonu İŞKUR tarafından yürütülen Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında, Kastamonu'da 600 kişinin 9 ay boyunca çeşitli işlerde çalıştırılmasına ilişkin bazı kurumlarla protokol yapıldı.

  • 806
Kastamonu'da 600 Kişiye İş Fırsatı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU’DA 600 KİŞİYE İŞ FIRSATI

(İHA) - Kastamonu İŞKUR tarafından yürütülen Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında, Kastamonu’da 600 kişinin 9 ay boyunca çeşitli işlerde çalıştırılmasına ilişkin bazı kurumlarla protokol yapıldı.

İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan, İŞKUR’un düzenlediği toplum yararına projelerin amacının işsiz vatandaşların belirli süreyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmaları olduğunu söyledi. 600 kişinin çalışabileceği boyutta kendilerine ödenek tahsis edildiğini belirten Arslan, “Bizler de bu ödeneklere vatandaşlarımızı hizmetine en verimli bir sunmak üzere çalışmalarda bulunduk. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda çalıştırılabilecek eleman sayısı 256 kişidir. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı işletmelerde 50, belediyelerde 251 ve kaymakamlıklarda da 43 kişidir. Bu işçilerin bütün masrafları, sigortası ve maaşları İŞKUR tarafından ödeniyor. Bu çalışanların hem iş sahibi olması hem de toplumun yararına çalışma sağlaması bizlerin elinde olan bir şeydir. Bu ödeneği ve çalışacak arkadaşlarımızı en iyi şekilde ve en verimli bir şekilde kullanmalıyız” dedi.

İŞKUR İl Müdürlüğü'ne kendilerine bu imkanları sağladığı için teşekkür eden Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, “Bu projeli ilçe milli eğitim müdürlerimizle birlikte en güzel şekilde uygulayacağız. Çalıştırılacak olan bu işçiler 9 ay görev yapacak. Bu zaman zarfından Haziran ayına falan tekabül ediyor. Bu kapsamda bu yıl okullarımızda personel konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağı anlamına geliyor. Bizim işimizi eğitim ve öğretimdir. Bu proje ile birlikte arkadaşlarımız eğiti ve öğretime daha fazla zaman ayırabilecek. Bu manada bütün arkadaşlarımıza güveniyor ve bu projeyi en iyi şekilde yürüteceğimize inanıyorum. Zaten işçi alımları kura şeklinde gerçekleşeceği için kendilerine bu imkanlar tanındığı için olayın bilincinde olacaklar. Sizlerde yürütülen bu çalışmaları hassasiyetle takip etmeniz durumunda sorunsuz bir yıl geçireceğimize inanıyorum. Milli Eğitim Müdürlüğümüze sağlanmış en büyük fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde kullanmalıyız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Arslan ile Aksoy, yapılan protokolü imzaladılar. 9 ay boyunca kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılması planlanan işçilerin 256’sı Milli Eğitim Müdürlüğüne, 50’si Orman Bölge Müdürlüğüne 251’i belediyelere ve 43’ü de Kaymakamlıklara tahsis edildi. Toplum Yararına Programından yararlanmak isteyenler 25 Ekim’e kadar başvuruda bulunabilecekler. Talebin fazla olması durumunda noter huzurunda kura çekimi yapılacak ve çalışmaya hak kazananlar 7 Kasım tarihi itibariyle 9 ay boyunca çalışacaklar.