Kastamonu'da 9 çiftçiye 360 koyun verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Genç Çiftçi Projesi kapsamında Kastamonu'da 9 çiftçiye 360 adet koyun dağıtıldı.

  • 1973
Kastamonu'da 9 çiftçiye 360 koyun verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

5 Nisan 2016 tarih ve 29675 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Tebliği kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kastamonu’ya gönderilen 7 milyon 800 bin TL ödenek karşılığında desteklenmesine karar verilen 260 projenin uygulaması devam ediyor.

Bu kapsamda, küçükbaş hayvan projesinden ilk parti 5 genç çiftçiye 40’ar baş hayvan olmak üzere toplam 200 küçükbaş hayvan teslim edilmişti. İkinci parti küçükbaş hayvanlardan 160 akkaraman koyunu ve 80 kıl keçisi olmak üzere 6 genç çiftçiye toplam 240 küçükbaş hayvanda düzenlenen törenle sahiplerine verilmişti.

Üçüncü parti küçükbaş hayvanlardan 360 akkaraman koyunu 9 genç çiftçiye ise dağıtımı yapıldı. 9 genç çiftçiyi kişi başına 40’ar baş koyun teslim edildi. Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan teslim törenine İl Müdürü Osman Yaman, Damızlık Koyun ve Keçi Birliği Başkanı Adem Canbaz, şube müdürleri, teknik personel ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Osman Yaman, “Projeden yararlanan genç çiftçiler çok şanslılar. Projenin kıymetini bilmeleri ve hayvanlarına gözü gibi bakmaları gerekiyor. Bu yüzden mutlaka bu konuda başarılı olmaları gerekiyor. Hayvancılığın gelişmesi ülkemiz tarımı için çok önem arz ediyor. Dağıtımı yapılan küçükbaş hayvanların genç çiftçilere, ilimiz ve ülkemiz tarımına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Damızlık Koyun ve Keçi Birliği Başkanı Adem Canbaz ise, “Yapılan bu projeden birlik olarak çok büyük mutluluk duyduk. Koyun ve keçi yetiştiren çiftçilerimizin birliğe üye olmaları ve bunun kendi menfaatlerine olduğunu bilmelerini isterim. Çiftçilerimiz, bu projede mutlaka başarılı omları gerekir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 360 adet koyun, 9 genç çiftçilere kulak küpe numaralarına göre hibe şeklinde teslim edildi.