Kastamonu'da Tarihi Binalar Ayağa Kaldırılıyor

Taşınmaz Kültür Varlıklarına yardım yönetmeliği kapsamında Kastamonu'da il genelinde toplam 130 adet Tescilli Binanın onarımı yapıldı.

  • 708
Kastamonu'da Tarihi Binalar Ayağa Kaldırılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU’DA TARİHİ BİNALAR AYAĞA KALDIRILIYOR

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kastamonu’da il genelinde toplam 303 adet taşınmaz kültür varlığına proje desteği sağlanarak, 2 milyon 878 bin 131 TL hibe yardımı yapıldı. 

Taşınmaz Kültür Varlıklarına yardım yönetmeliği kapsamında Kastamonu’da il genelinde toplam 130 adet Tescilli Binanın onarımı yapıldı. Bu onarımlar için 3 milyon 325 bin TL hibe yardımı yapıldı. Proje ve onarım yardımları ile birlikte toplam 6 milyon 203 bin 131 TL hibe yardımı gerçekleştirildi.

Özellikle Akmescit ve Atabey Mahallesinde yapılan restorasyonlar ile yeni beyaz boyalı tarihi binalar, vatandaşların büyük ilgisini çekiyor.

Öte yandan 2014 yılında proje yardımı için 119, onarım yardımı için ise 101 proje başvurusu yapıldı.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: “Taşınmaz Kültür Varlığı sahipleri ilgi yönetmelik ve yapılan uygulamadan yararlanmaları konusunda Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bilgilendirme yapılıyor. Proje ve uygulama yardımı yapılan binaların rolöve ve yenileme projelerinin hazırlanmasıyla bu yapılar aynı zamanda kayıt altına da alınıyor. Halen son yapılan tescil işlemleri ile birlikte ilimiz genelinde 1.268. sivil mimari örneği bulunuyor. Kastamonu ülke genelinde uygulanmakta olan hibe yardımından önemli bir pay alıyor”