Kastamonu'da Turizm Hibe Desteği için bilgilendirme toplantısı yapıldı 

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi (TAG)  Mali Destek Programı kapsamında düzenlenen Kastamonu İl Bilgilendirme Toplantısı kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı gerçekleştirildi.

  • 757
Kastamonu'da Turizm Hibe Desteği için bilgilendirme toplantısı yapıldı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KUZKA Toplantı Salonu’nda düzenlenen Bilgilendirme Toplantısı’na Kastamonu Valisi ve Ajansın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, ilçe kaymakamları ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

KUZKA turizmde proaktif rol üstlendi
Bilgilendirme Toplantısı’nın açılışında konuşan KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, turizmin dünyada istihdam ve katma değer yaratan en önemli sektörlerden biri olduğu vurgulayarak, dünyada en hızlı büyüyen sektör olan turizmin 2016 yılında dünya ekonomisine 2,3 trilyon dolarlık doğrudan katkı ve 109 milyon kişilik istihdam oluşturduğunu ifade etti. Dr. Genç, “Tarihi ve kültürel mirası ile dört mevsimi aynı anda yaşayan küresel bir destinasyon olarak ülkemizin yerel, bölgesel ve ulusal ölçekte hedeflerine ulaşabilmesi için kapsamlı çalışma ve planlama yapılması gerekir. Bu amaçla Ajansımız yeni dönemde benimsenen en az üç yıllık bakış açısını yansıtan “Sonuç Odaklı Program” modeli ile daha proaktif roller üstlenerek bölgenin kalkınmasına yönelik etkisini artırmayı hedeflemektedir. Bu amaca yönelik olarak Ajansımız tarafından Bölge turizminin gelişmesine yönelik “Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Sonuç Odaklı Program tasarlanmıştır. 26 Kasım 2018 tarihinde ilan ettiğimiz Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı da bu kapsamda hazırlanmıştır. Programın önceliği Bölge turizmi açısından önem arz eden ve program kapsamında belirlenen doğal, kültürel ve tarihi unsurların altyapısının iyileştirilmesidir” dedi.

Turizmin altyapısını iyileştirmeyi amaçlıyoruz
Bilgilendirme toplantısına katılan Kastamonu Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Karadeniz de yaptığı konuşmada şunları kaydetti. “Ajansımızın bu yıl ilan ettiği mali destek programı kapsamında “Turizm Unsurlarının Altyapısı İyileşiyor” sloganıyla potansiyel proje sahiplerini proje hazırlamaya çağırıyoruz. Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde uygulanacak projelere toplamda 24 milyon TL büyüklüğünde hibe desteği sağlayacağız. Bu program kapsamında Bölgemizde faaliyet gösteren kamu kurumlarının bölge turizmi açısından önem arz eden ve program kapsamında belirlenen doğal, kültürel ve tarihi turizm unsurlarının altyapısının iyileştirilmesini amaçlıyoruz. Bu kapsamda Kastamonu’da 35, Çankırı’da 18 ve Sinop’ta 21 olmak üzere toplam 74 adet belirlenmiş olan turizm unsurlarına yönelik projeler desteklenecek.”

Konuşmalar sonrasında Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Birimi Başkanı Serkan Doğru tarafından “Bütünleşik Turizm Projesi” kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine bilgiler sunuldu.

Daha sonra kürsüye gelen Program Yönetimi Birimi Uzmanı Mehmet Uğur Serin ise turizm unsurlarının altyapısının iyileştirilmesine yönelik düzenlenen 2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TAG) hakkında kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerine program hakkında detaylı bilgiler sundu. Serin, sunumunda programın içeriği, bütçesi, hibe desteği tutarları, kapsadığı konular, uygun başvuru sahipleri ile son başvuru tarihlerine ilişkin katılımcılara bilgiler aktardı.

Kastamonu’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı, katılımcıların programa ilişkin proje fikirlerinin alınması ve sorularının cevaplandırılmasıyla son erdi.