'Küre'deki en büyük hayalim eko köyler oluşturmaktı'

Eko turizmin önemini vurgulayan İstanbul Valisi Vasip Şahin mülki idare mesleğine başladığında ilk görev yeri olan Küre'de en büyük hayalinin eko köyler oluşturmak olduğunu söyledi.

  • 1980
'Küre'deki en büyük hayalim eko köyler oluşturmaktı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstamonu ekibi, bir dizi projeleri aktarmak için İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliğindeki makamında bir araya geldi.

Buradaki görüşmede Kastamonu’da kaymakamlık yaptığı dönemleri anımsatan Vali Şahin, Küre’deki görev süresince eko turizmi canlandırma hedefinde olduğunu vurguladı.

Şahin, “Küre’deki en büyük hayallerimden birisi orada eko köyler oluşturmaktı. Proje kapsamında insanlar köy evlerinden oluşturulan asgari 3-4 yıldızlı otellerde konaklayıp doğanın tadını çıkaracak. Gerekirse eski köy kahveleri restoran haline çevrilerek hem yemek yiyebilmek hem de yöre yemeklerini evlere sipariş verebilmek için uygun hale getirilecekti. Bunlar çok fazla maliyeti olan işlemler değil, bu hizmete 5 yıldızlı otellerden daha fazla bedel ödeyecek insanlar var. Ama görev sürem maalesef bu projeyi hayata geçirmeme yetmedi. Küre’den ayrıldıktan sonra hiç gitme fırsatım olmadı, niyet ettim ama inşallah nasip olur.” diye konuştu.

HABER MERKEZİ