KUZKA Genel Sekreterinden TÜİK'e ziyaret

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, Türkiye İstatistik Kurumu, Kastamonu Bölge Müdürü Sevgi Altınbaş'a bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

  • 1574
KUZKA Genel Sekreterinden TÜİK'e ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜİK Kastamonu Bölge Müdürü Sevgi Altınbaş’ı makamında ziyaret eden Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, ziyaretin amacının yakın zamanda tamamlanan Etki Analizi Araştırması sonuçlarını TÜİK ile paylaşmak, hem de bu araştırma sırasında sağladıkları destek dolayısıyla teşekkür mahiyetinde olduğunu belirtti. 

Mali Destek Programları, bölgeye olumlu etki yaptı
Ziyarette Ajansın Bölgeye ilişkin çalışmaları hakkında Bölge Müdürü Altınbaş’a bilgiler aktaran Genel Sekreter Vekili Dr. Genç, “TÜİK ile birlikte Ülkemizde ilk defa Ajanslar tarafından kullanılan “Karşıt Durum Etki Analizi” araştırmasını yaptık. Bu araştırma sonunda Mali Desteklere ilişkin önemli sonuçlar elde ettik. Araştırma ile 2011 Yılı Mali Destek Programlarının Bölgeye olumlu etki yaptığını saptadık. Buna göre Bölgede faaliyet gösteren firmalardan destek alanların, destek almayanlara göre satış ve istihdam rakamlarında artış yaşandığı ortaya çıktı. TÜİK’in saha tecrübesi bizim bu araştırmada sağlıklı sonuçlar elde etmemizi sağladı. Bu çalışmada bize sağladığı destekten dolayı Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum. TÜİK ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim.” dedi.

Etki analizi sonuçları, resmi bir istatistiki bilgidir
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kastamonu Bölge Müdürü Sevgi Altınbaş'ta, “KUZKA ve TÜİK aynı Bakanlık altında çalışan kurumlar. Dolayısıyla Bölgeye ilişkin çalışmalarda işbirliği yapmaktan dolayı biz de mutluyuz. Etki Analizi araştırması sonuçları bizim içinde çok büyük değer taşıyor. Çünkü bu araştırma sonuçları artık resmi nitelik kazandı. Bundan sonra herkes tarafından kullanılmak durumunda olan resmi bir istatistiki bilgi haline gelmiştir.”  şeklinde konuştu.

Ajansın İzleme ve Değerlendirme Başkanı Semih Kaya ve Uzman Mehmet Uğur Serin’in de eşlik ettiği ziyaret, araştırma sonuçlarının Bölge Müdürü Sevgi Altınbaş’a takdim edilmesi ile sona erdi.