KUZKA paydaşları Milli Teknolojinin geleceğini ele aldı 

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Yönetim Kurulu, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında Sinop'ta gerçekleştirdiği Kasım ayıda toplantısında Milli Teknolojinin Geleceği özel gündemiyle toplandı.

  • 1965
KUZKA paydaşları Milli Teknolojinin geleceğini ele aldı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Karadeniz başkanlığındaki Yönetim Kurulu Toplantısına, Sinop Valisi ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Köksal Şakalar, yönetim kurulu üyeleri Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş ve Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç katıldı.

İki bölüm halindeki toplantının yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen ilk bölümünde KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, ajans faaliyetlerine ilişkin üyelere bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Ardından Ajans faaliyetleri, 2018 yılı iç denetim raporu ve kurumsal yönergelere ilişkin toplantı gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Yerel sanayi sektörü temsilcilerinin yer aldığı geniş katılımlı toplantının ikinci bölümünde ise 2019-2021 “Yeni Ekonomi Programı” nın amaçları doğrultusunda sanayi ürünlerini yerlileştirmeye dayalı bir ekonomik dönüşümün temellerini oluşturarak milli teknoloji, güçlü sanayi hamlesinin tesis edilmesi ve sanayi tabanının güçlendirilmesi için yerel ile merkez arasındaki bilgi ve görüş alışverişi sürekliliğinin sağlanması amacıyla “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu görüşmeye geçildi. Toplantıya KUZKA Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin sanayi sektörüyle ilgili kamu ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Tespit ettiğimiz sorunlar, yeni politikaların geliştirilmesine yardımcı olacak
Toplantının açılışında katılımcılara seslenen KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte organize edilen toplantının sanayi ürünlerini yerlileştirmeye dayalı bir ekonomik dönüşümün temellerini oluşturmayı amaçlayan politikaların bir parçası olduğunu belirterek, bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşları için faydalı olacağını kaydetti. Dr. Genç, “Kısa süre içinde organize edilen bu toplantı, yerel sanayicimizin sorunlarına çözüm üretilmesi noktasında kamu ve özel sektör arasında bir işbirliği imkânı sağlamıştır. Daha önceden anketler yoluyla sektör temsilcilerimizin bize ilettiği ve bu toplantıda tespit edeceğimiz sorunlar rapor halinde ilgili yerlere sunularak, sanayi sektörüne yönelik yeni politikaların geliştirilmesinde faydalı olacaktır diye düşünüyoruz” dedi.

Sanayicimizin sorunlarına çözüm üretme çabası içindeyiz
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kastamonu Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Karadeniz de, ülke kalkınması için yerel sanayinin önemine vurgu yaparak, yeni dönemde artık yerel sanayinin sorunlarının daha çok dikkate alındığını belirtti. Konuşmasında üreticinin sorunlarının çözümü için hem devletin hem de Ajansın çaba içinde olduğuna dikkat çeken Vali Karadeniz, özellikle yatırımcı kuruluşlara finansman noktasında devletin farklı kurumlar aracılığıyla ciddi destekler sağladığını söyledi.

Konuşmalarının ardından KUZKA tarafından yerel sanayinin sorunlarına ilişkin sektör temsilcileri ile yapılan görüşmelerden elde edilen bilgiler Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli tarafından yapılan sunum üzerinden katılımcılar ile paylaşıldı. Sunum sonrasında sektör temsilcilerine söz hakkı verildi. Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde faaliyet gösteren sanayi sektörü temsilcileri sektöre ilişkin karşılaştıkları sorunları dile getirdi.

Toplantı sektör temsilcilerinin sorunlarının dinlenmesi sonrasında basına verilen toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.