KUZKA: "Turizmin önünü açmak istiyoruz"

Sorumluluk Bölgesi'nde bulunan Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin turizm potansiyellerini tanıtmayı amaçlayan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda yaptığı tanıtım faaliyetleriyle Bölge turizminin önünü açmayı amaçlıyor.

  • 672
KUZKA: &quotTurizmin önünü açmak istiyoruz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Travel Turkey Fuarı’nda Bölge adına tanıtım faaliyetleri yürüten KUZKA, yerel turizm temsilcilerini oluşturduğu Kastamonu, Çankırı ve Sinop standında buluşturdu. Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinden turizm sektörüne hizmet eden özel ve kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yer aldığı standlarda, bölgenin sahip olduğu birbirinden farklı turizm destinasyonlarının tanıtım ve pazarlamasını yapıyor.  

Fuarla ilgili çalışmalarını değerlendiren KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, bölgenin turizm destinasyonlarını bu tür turizm fuarlarında tanıtım ve pazarlamasını yapmayı amaçladıklarını ifade ederek, sektördeki daralmayı hafifletmek için Ajans olarak Bölge turizmine tanıtım desteği sağladıklarını söyledi.

Dr. Genç, “Ajansımız kuruluşundan bu tarafa Bölge turizmine ciddi destekler sağladı. Ajans Mali Destek Programları ile Bölge turizm altyapısını güçlendirmeye çalıştık. Turizm sektörüne hizmet eden kurumlarımızın alt yapı ve kapasitelerinin attırılması için bu güne kadar ciddi destekler sağladık. Bu destekleri şimdi çeşitlendirme amacındayız. Özellikle tanıtım ve pazarlama noktasında çeşitli projeler geliştirdik. Bu amaçla Bütünleşik Turizm Projesi ile Bölge turizminin tanıtım ihtiyacına çözüm üretmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca Bölgemizi ulusal ve uluslararası turizm arenasında tanıtımını yapıyoruz. Çeşitli fuarlara katılarak Bölge turizminin önünü açmaya çalışıyoruz. Kastamonu, Çankırı ve Sinop’un sahip olduğu çeşitli turizm destinasyonları sayesinde onların tanıtım ve pazarlama yapmasına fırsat sağlayarak, Bölgemizin turizm pastasından almış olduğu payı arttırmasını hedefliyoruz.” dedi.

2017 Yılı İçin Bu Fuar Önem Taşıyor.

Travel Turkey İzmir Fuarı'nın Bölge turizm temsilcileri için önemine vurgu yapan Dr. Genç, "bu fuardan umudumuz turizm temsilcilerimizin ciddi bağlantılar sağlamalarıdır. Bu fuar 2017 yılında Bölgemizdeki turizm temsilcilerimize nefes aldıracak iş fırsatları sağlayacak olması nedeniyle önem taşımaktadır. Özellikle bu fuarda Bölgemizde faaliyet gösteren turizm temsilcilerimiz yer almasını sağlamamızın nedeni de buradan iş bağlantıları kurmalarına fırsat sağlamaya yöneliktir." diye sözlerine ekledi.