KUZKA'dan ahşap oyuncak tasarım ve üretimine danışmanlık desteği

KUZKA tarafından ahşap oyuncak tasarımı ve üretimi konusunda Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne sağlanan danışmanlık desteği devam ediyor.

  • 628
KUZKA'dan ahşap oyuncak tasarım ve üretimine danışmanlık desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından ahşap oyuncak tasarımı ve üretimi konusunda Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne sağlanan danışmanlık desteği kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’nın Kastamonu Taşmektep MTAL’ne sağladığı yönetim danışmanlığı hizmeti desteğiyle, ahşap oyuncak tasarım ve üretimi konusunda iş modeli geliştirme, ürün geliştirme, süreç yönetimi ve pazarlama konularında çalışmalara başlandı.

Ürün geliştirme aşaması tamamlanıyor

Ahşap tasarım ve üretimiyle ilgili toplam dört fazdan oluşan danışmanlık hizmeti kapsamında iş modeli geliştirme çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. İkinci fazda ise meslek lisesinde tasarım ve üretimi yapılacak ahşap oyuncakların, ürün geliştirme ve ürün yönetimi konularında, “Ürün tasarım unsurları, Ürün tasarımını etkileyen faktörler, Ürün tasarımında hukuki, etik ve çevresel sorunlar, Süreç tasarımının ürün tasarımı üzerindeki rolü, Yeni ürün geliştirme stratejisi, Yeni ürün portföy yönetimi, Yeni ürün geliştirme süreçleri, Yeni ürün geliştirme araçları, Performans metrikleri, Yeni ürün geliştirme takım organizasyonları ve Kitlesel bireyselleştirme/özelleştirme” konularında çalışmalar yapılacak.

Proje kapsamında online ortamda bir araya gelen Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Recep Altın, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, KUZKA Kastamonu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Özgür Yücel Yakar, Taşmektep MTAL Müdürü Veli Kanko ile danışmanlık firması temsilcileri danışmanlık desteği kapsamındaki faaliyetleri değerlendirdi.

"Çocukları sağlıklı ve güvenilir oyuncaklarla buluşturmak istiyoruz"

Online toplantıda ahşap oyuncak tasarım ve üretimi konusunda Millî Eğitim Bakanlığı’nın bakış açısını aktaran Daire Başkanı Recep Altın, bakanlık olarak çocukları sağlıklı ve güvenilir ahşap oyuncaklarla buluşturmayı amaçladıklarını belirterek, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın sağladığı desteği bu nedenle çok önemsediklerini ifade etti.

Oyuncak üretimi katma değer sağlayacak

Kastamonu’da çocukları ilgilendiren bir projede Ajansın yer alarak, destek sağlamasının ayrı bir anlam taşıdığına dikkati çeken KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, projenin bölgeye katma değer ve istihdam yaratmasının yanında oyuncak ithalatının azalmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ve Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince ahşap oyuncak tasarımı ve üretimi ile ilgili olarak “Taşmektep MTAL Yönetim Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi”ne sağlanan yönetim danışmanlığı hizmeti kapsamında dört fazdaki çalışmaların Eylül ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.