"Özel Uğurlu yatırımından vazgeçti" iddialarına yanıt!

'Özel Uğurlu yatırımından vazgeçti' iddialarına yanıt veren Turgut: 'Başladığımız işi hiçbir zaman yarım bırakmadık' dedi.

  • 7503
"Özel Uğurlu yatırımından vazgeçti" iddialarına yanıt!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da uzun zamandır açılmaya çalışılan ancak her seferinde hüsranla sonuçlanan Özel Uğurlu Hastanesi hakkında net açıklamalarda bulunan Yatırımcı-İş Adamı İdris Melih Turgut, hastanenin açılması konusunda ciddi alaka gösterdiklerini, haklarında çıkan yalan beyanlara en güzel cevabı hastaneyi açarak cevap vereceklerini söyledi.

Kastamonu’da uzun zamandır açılması planlanan lakin çeşitli nedenlerden dolayı adeta kördüğüm haline gelen Özel Uğurlu Hastanesi hakkında yatırımcı olarak ilk resmi açıklama İş Adamı Melih Turgut’tan geldi. Hastanenin açılabilmesi için çaba sarf ettiklerini söyleyen Yatırımcı-İş Adamı İdris Melih Turgut, haklarında çıkan dedikodu mahiyetindeki açıklamalara itibar edilmemesini istedi.

Özel Uğurlu Hastanesi’nin açılması için ciddi bir şekilde çalıştıklarını belirten Yatırımcı-İş Adamı İdris Melih Turgut, “Belli bir süreç aldık. İlk olarak Uğurlu Hastanesi ile başladığımız yatırımlarımızda devamı da gelecek. Hastane bildiğiniz üzere şimdi kayyumda bulunuyor. Alacaklılar ile ilgili toplantılar devam ediyor. 31 Aralık’ta alacaklılarla bir araya geleceğiz. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Alacaklılarla ayrı ayrı görüşeceğiz. 150 milyon TL gibi bir alacak rakamı ortaya çıkmıştı. Yeniden bir hesaplama ile bu rakam 70 milyon TL’ye düştü. Arkadaşlarla bir araya gelerek istişare yapacağız. Bu işin altından kalkacağını düşünüyoruz. Açılması yönünde ciddi planlamamız var. Bizim bu işten geri durduğumuza yönelik bir takım gerçeği yansıtmayan açıklamalar yapılıyor. Yapılan açıklamalara inat buradayız ve bu işi başaracağız. Hastanenin asıl sahibi olan Atıf Uğurlu ile birlikte bu süreci mutlu son ile taçlandıracağız” dedi.

İş Adamı ve 22. Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım ise şu anda hastane ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirterek: “Öncelikle söylemek gerekir ki hastanenin açılmaması için şu anda hukuki süreç haricinde bir engel yoktur. Daha önceden açılmamasının nedenleri arasında çeşitli konular ve açılmamasını isteyen çeşitli kişilerin araya girmesidir. Şu anda açılamamasının çeşitli nedenlerini ortadan kaldırdık. Konu iflas masasına kadar geldi. 31 Ağustos’ta 280 alacaklı ile masaya oturulacak. Hastane ruhsatı ve hastane binasının satışı ile süreç başlayacak. Satışlardan elde edilecek gelir ile alacaklıların parası ödenecek. 55 hekim kadrolu çok önemli bir ruhsat var elimizde. Ruhsat süresi 2 yıl uzatıldı. Bu ruhsat uzatımının bedelini ben her türlü ödedim. Ödemeye de devam ediyorum. Hiç önemli değil. 23 Temmuz 2017 tarihinden önce bu hastanenin açılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Ruhsatın süresinin son bulması için herkes uğraştı. Çeşitli hileli yollara bulaştı. Hastanenin açılmasını engelleyen çok insan var. Hastanenin açılmasını engelleyenlerin ne halde olduklarını herkes görüyor” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT-Gizem ÖZ