Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi başlıyor

Kastamonu'da gıda ürünleri imalatı sektöründe faaliyet gösteren ve yöresel ürün üreten ya da üretmeyi hedefleyen işletmelere yönelik Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından uygulamaya konulan 'Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi' başlıyor.

  • 521
Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Proje ile işletmelerde rekabetçiliğin gelişmesine katkı sağlayacak eğitimler, Kastamonu ve Türkiye genelinde gıda ürünleri üretimi, tüketimi ve tercihleri üzerine analiz ve araştırmalar ile Kastamonu’da üretilen veya üretilmesi muhtemel “yöresel, sağlıklı, fonksiyonel” gıda ürünlerinin üretim ve pazarlama safhalarında stratejik plan oluşturulması ve işletmelere yönelik danışmanlık hizmetlerinin verilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerle firmaların katma değerli büyüme stratejileri ile gerekli yetkinliklerin geliştirilmesinin desteklenmesi ve sektördeki diğer firmalara rol model oluşturulması amaçlanıyor. Proje gıda sektöründe uygulanmaya başladığında Kastamonu’da işletmelerin üretim, yönetim ve pazarlama becerilerinin geliştirilmesi ve karlılıklarının arttırılarak daha rekabetçi bir konuma gelmiş olacaklar.

Bu kapsamda projeye dâhil olmak isteyen işletmelerin taleplerini en geç 15 Nisan 2019 Pazartesi günü Saat 17.00’a kadar KUZKA ‘ya gerçekleştirmeleri gerekiyor. Belirli bir kontenjan dâhilinde başvuruların kabul edileceği projeye katılmak isteyen işletmelerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Katılım talepleri için https://www.kuzka.gov.tr adresindeki formun bilgisayar ortamında doldurularak, [email protected]  e-posta adresine gönderilmesi gerekiyor.