Şehit çocukları yararına Başkent'te dev kermes 

Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen 'Kastamonu' standı yoğun ilgi gördü.

  • 370
Şehit çocukları yararına Başkent'te dev kermes 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara’da Polis Eşleri Derneği tarafından geliri gazi ve şehit polislerin üniversitede öğrenim gören çocuklarının eğitimlerinde kullanılmak üzere kermes düzenledi. Başkentliler kermese yoğun ilgi gösterdi.

Polis Eşleri Derneği tarafından Başkent’te bulunan Altınpark'ta 81 ilin yöresel ürünlerinden oluşan "81 Şehir Ankara'da Buluşuyor Kermesi” düzenlendi. Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği kermese, polis eşlerinin yanı sıra şehit anneleri de katıldı. Polis eşleri ve şehit anneleri tarafından kuru gıda, giyecek, el işlemeleri ve mutfak eşyası ile börek, poğaça, kek ve pasta gibi yiyecekler ile birlikte 81 ilin yöresel ürünleri satışa sunuldu. Kermesten elde edilecek gelir, emniyet mensupları ile gazi ve şehit polislerin üniversitelerde öğrenim gören çocuklarının eğitimleri için kullanılacak. Kermese dolaşan vatandaşlar ise yardımların şehit ailelerine ve çocuklarına gideceği için çok mutlu olduklarını söyledi. 

“Ne istiyorsak bu kermeste var” 
Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği kermeste, vatandaşlar düşüncelerini şöyle aktardı: 
“Etkinliği çok iyi buldum ve yerinde bir kermes olmuş. Her şey çok güzel. Ne istiyorsak bu kermeste var. Harika kermes olmuş gezerken tüylerim ürperiyor. Allah şehit çocuklarımızın yardımcısı olsun. Bizde elimizden ne geliyorsa yaparız onlar için. Her yörenin kendine özgü ürünleri var hangisi meşhursa bu kermeste yer almış. Bizlerde destek amaçlı alıyoruz. Amacımız onlara yardım edebilmek. Ne kadar çok yardım edersek o kadar mutlu oluruz.” 

Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen “Kastamonu” standı yoğun ilgi gördü 
Taşköprü Sarımsağı, Saltanat Kayığı, Kastamonu evleri, genetiği bozulmamış Siyez Bulgur’u ve Çekme helvasıyla Türk dünyasında Kültür Başkenti olan Kastamonu kermeste Ankaralılar tarafından yoğun ilgi gördü. Kastamonu standını ziyaret eden vatandaşlar, stantta bulunan el işçiliği ürünlerinin dikkatlerini çektiklerini belirtti. Standa “Siyez unu” almak için gelen vatandaş ise “Siyez ununun daha önce faydalı olduğunu duymuştum. Evde çocuklarımın içtiği çorbaların içinde kullanıyordum. Daha önce kullandığım için çok memnunum ve diğer vatandaşlarında alıp kullanmalarını tavsiye ederim” dedi.

Şehit çocuklarının yararına düzenlenen kermes, 22 Nisan Pazar akşamına kadar ziyarete açık olacak.