Tosya'da gölete balık yavrusu bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" çerçevesinde, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde sulama göletine 2 bin pullu sazan balığı yavrusu bırakıldı.

  • 794
Tosya'da gölete balık yavrusu bırakıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Sekiler Göleti'ne balıkların bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, balık popülasyonunun sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Bakanlık tarafından projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasının projenin asıl amacı olduğunu belirten Pişkin, şunları kaydetti :

"Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından temin edilen 2 bin adet pullu sazan balığı yavrusunu, Sekiler Göleti'ne bıraktık. Dört yıl sonra 40 santimetre büyüklüğüne ulaşacak yavruların korunması amacıyla bu göletimizdeki balık avı yasağının 2021 yılına kadar süreceğini buradan duyuruyorum. Balıklar yeterli büyüklüğe ulaştığında amatör balıkçılarımız için yeni bir hobi imkanı sağlayacak fakat o zamana kadar herkesin bu yasağa uymasını bekliyoruz."

Pişkin, balık avı yasağının yetkililer tarafından titizlikle takip edileceğini sözlerin ekledi.

Balık bırakılmasına, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yakup Yırtıcı da katıldı.