Tosya'da SYDV'nin yardımları

Tosya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla 105 ailenin ev sahibi olması sağlandı.

  • 1069
Tosya'da SYDV'nin yardımları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla 105 ailenin ev sahibi olması sağlandı.

Kaymakam Deniz Pişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Kaymakamlık olarak çeşitli yardımlar yaptıklarını belirten Pişkin, "Devletimiz yardım yelpazesini genişletti. Ev yardımından gıdaya, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz." dedi.

SYDV aracılığıyla 2009 yılından bu yana pek çok ihtiyaç sahibinin ev sahibi yapıldığına dikkat çeken Pişkin, "Kaymakamlığımız tarafından 105 vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Görev yaptığım yerlerde 'Sıcak Yuvam' projesini başlatmıştım. 2017 yılında Tosya'da göreve başlayınca aynı projeyi burada da sürdürdüm. İlk etapta 7 ev yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bu yıl da ev yardımlarını artırarak sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Pişkin, yardım ettikleri kişilerin gelir açısından dezavantajlı gruplar olduğuna işaret ederek, engelli, yaşlı ve sosyal güvencesi bulunmayanlara her türlü yardımı yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaymakamlık tarafından kendisine ev yaptırılan ve Çaybaşı köyünde yaşayan İsmail Hazar da, "Eskiden evimiz ahşaptı ve kullanılacak durumda değildi. Kaymakamlığa ev için dilekçe ile başvuruda bulunduk. Bize iki oda bir salondan oluşan ev yapıldı. Eşimle birlikte burada yaşıyoruz. Kaymakamımız devletimizin sıcak eli oldu, bize bu evi yaptı. Allah razı olsun." diye konuştu.