Tosya OSB büyümeye devam ediyor

Tosya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Ekşi, Tosya Organize Sanayi Bölgesini (OSB) 1 milyon metrekare daha büyüteceklerini açıkladı.

  • 351
Tosya OSB büyümeye devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, devlet millet el ele verilerek 630 hektar alana kurulan Tosya OSB'nin hem ilçe hem de ülke ekonomisine önemli katma değer sağladığını söyledi.

OSB'de direkt veya dolaylı olarak binlerce kişiye aş ve iş imkanı sağlandığını belirten Ekşi, şunları kaydetti:

"İlçe genelinde ahşap sektörü üzerine 550'ye yakını atölye tipi, 200’e yakını ise fabrikasyon olmak üzere toplam 750 iş yerinde günde 12 bin adet iç oda kapısı üretilmektedir. Türkiye'nin iç oda kapı ihtiyacının yüzde 30'unu karşılayan bu sektör aynı zamanda 15 ülkeye de kapı ihracatı yapmaktadır. Gelişen teknolojiyi yılların verdiği tecrübe ile harmanlayan sanayicilerimiz hem ulusal hem de uluslararası platformda rakipleriyle başa baş mücadele etmektedir. Dünyanın Kapısını Üretiyoruz Projesi, Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul görmüştü. 2 milyon lira bütçeli proje sayesinde dünyanın birçok ülkesinde fuarlara katılarak kapılarımızın tanıtımını yapmıştık. Burada yaptığımız anlaşmalar sayesinde kapı ihracatı yaptığımız ülke sayısı her geçen zaman daha da artmaktadır. Adeta sürdürülebilir büyümenin dinamosu halini alan Tosya OSB'de yerli yabancı birçok girişimci fabrika kurmak için çalışma içerisinde. Bizler de bu talebi karşılamak için mevcut alana 1 milyon metrekare daha ilave etmek için çalışıyoruz."

Tosyalı sanayicilerin ürettikleri kaliteli ve tercih edilen ürünler ile yaptıkları uzun vadeli anlaşmalar sayesinde Türkiye'de oluşturulmak istenen olumsuz ekonomik havadan etkilenmediğini dile getiren Başkan Ekşi, şu anda sadece OSB içindeki fabrikalar değil, ilçe geneline yayılan ve çeşitli alanlarda faaliyetlerini sürdüren fabrikalarında tam kapasite ile üretimlerine devam ettiklerini sözlerine ekledi.