Vali Vasip Şahin 'BAKAF 2018'de ev sahibiyiz'

Küre ve Mudurnu'da kaymakamlık görevinin yanı sıra Düzce'de de Vali Yardımcılığı yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı BAKAF2018'in büyük projeleri beraberinde getireceğine işaret ederek, 'Bakaf2018'de İstanbul Valiliği olarak ev sahibiyiz zaten. Fuar geleneksel hale geldikçe eminim daha büyük etki bırakacaktır.' dedi.

  • 1017
Vali Vasip Şahin 'BAKAF 2018'de ev sahibiyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstamonu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz ve Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı BAKAF 2018 koordinatörleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya temasları için Türkiye'den ayrılışı için düzenlenen törenin ardından Atatürk havaalanın da İstanbul Valisi Vasip Şahin ile bir araya geldi.

İstamonu Fuarcılık’ın 27-30 Haziran 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde düzenleyeceği; Bartın, Bolu, Düzce, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerini kapsayan Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel fuarı BAKAF 2018 hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Şahin “Fuarcılık bizim çok sonra fark ettiğimiz ama önemli fonksiyonlara faydası olan, devamlılığı noktasında da çok katkıları olan bir organizasyon. Küçük projelerden büyük projelerin doğduğunu, küçük adımlarla büyük yola girildiğini görüyoruz. Bakaf2018’de İstanbul Valiliği olarak ev sahibiyiz zaten. Fuar geleneksel hale geldikçe eminim daha büyük etki bırakacaktır” ifadelerine yer verdi.

Turizmde farkındalık oluşturmak için doğa aktivitelerinden oluşan paket programların hazırlanması gerektiğini vurgulayan Vali Şahin şunları söyledi: “Doğa turizmine karşı büyük bir ilgi var. Bizim denizlerimiz ciddi oranda turist çekiyor. Ancak bunun yanı sıra çok daha pazarlanabilir orman eğlenceleri gibi aktiviteler var.  Nerde denize girilir nerde sportif faaliyet yapılır gibi paket programlarla turist daha çok cezbedilebilir. Bunu belli ölçüde Düzce başardı. Diğer illerimiz de bu programı hazırlamalı.”

İstanbul Valisi Vasip Şahin fuarlardaki il temsili hakkında ise şu açıklamalarda bulundu: “Turizm fuarları panayır haline dönüştürülmemeli. Valilik belediye muhakkak fuarda yer almalı ama ilinin turizm profesyoneli ile birlikte olmalılar, onlara destek vermeliler. Öte yandan yurt dışından gelen ekiplere, gazetecilere, kamuoyunu yönlendirenlere Batı Karadeniz’in güzelliklerini göstermek lazım. Ama sadece dağı taşı değil turizm tesislerini, yatırım yapılabilecek yerleri, doğal spor yerlerini. Ancak böyle öylece farkındalık oluşturulabilir.”

HABER MERKEZİ