Ekoturizmin yeni adı: 'Quiet Abana, Quiet Pınarbaşı'

Kastamonu ekoturizm ile parlayacak.

  • 4728
Ekoturizmin yeni adı: 'Quiet Abana, Quiet Pınarbaşı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu güne dek alışveriş merkezleri, perakende, yatırım ve kiralama alanında başarılara imza atan Dr. Aydoğan Süer, dünyanın turizmde en ünlü markalarla doğa, tarih ve damak tadı konusunda Karadeniz’in gizli kalmış yıldızlarından olan Kastamonu’da giriyor.

Abana’da Wyndham Otel ve Tatil Köyleri, Pınarbaşı’da ise Ramada Otelleri ile ön sözleşme imzalanarak ilk adımın atıldığı 2 yeni proje, bugün saat 14.30’da Kastamonu Üniversitesi Kongre Salonu’nda gerçekleştirilecek olan lansmanla iş dünyası ve medyaya tanıtılacak.

Yatırım ortakları Transtur, Simart, Akdemir İnşaat ve Ahenk Yol Bakım, Markalama ve İşletme Çözüm Ortağı SNM Otel Yönetim ve Danışmanlık olan dev projelerin 2023 yılına doğal dokuya uygun etkileyici bir mimari ile hazırlanan tesislerin, önümüzdeki yıllarda benzersiz bir ekoturizm merkezi olarak şehri cazibe merkezi haline getirmesi bekleniyor.

“Kastamonu’nun doğal güzelliklerini dünya turizminde söz sahibi markalarından biriyle buluşturuyoruz.”

Koronavirüs ortamında Türkiye’ye gelen ziyaretçi ve turizm geliri yüzde 70 düşmesine rağmen yatırımcının konaklama alanına yatırım yapma isteği devam etti.

Sektör yayınlarına göre, bu alanda yatırım yapmak isteyenler, 82 yeni otel ve 48 yenileme yatırımı öngören projeleri için teşvik belgesi aldı. Turizmdeki iddiasını gelecekte de sürdürmek isteyen Türk turizmine 2 yeni tesis de Kastamonu’dan geldi.

Alışveriş merkezleri ve perakende alanında başarıları ile tanınan Dr. Aydoğan Süer, bir lansman ile tanıtılacak 2 yeni projenin, şehri ekoturizm alanında öne çıkartacağını belirtti.

İlk günden itibaren doğal doku ile uyumlu yerel lezzetler, şehrin gastronomik birikiminden ilham alan menüler ve ağırlıklı olarak organik ürünler ile süslü sofralar kurmayı hedeflediklerini söyleyen Süer; “Pınarbaşı ve Abana’da klasik otel konaklamasının ötesinde, nefes kesen doğal güzellikler arasında, farklı bir mimari anlayış ile yola çıktık. Projelerimizin çok beğenilmesi neticesinde bugün geldiğimiz noktada, dünyanın en büyük otel zincirlerinden olan ve ülkemizde de tanınan Wyndham çatısı altındaki Ramada Otelleri ile ön protokol yaptık. 2023 yılında bu iki tesisin de açılışını yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Quiet Pınarbaşı: Nefes kesen kanyon, dünyanın her yerinden turist çekiyor 

Dünyanın Arizona’dan sonra 2. büyük kanyonu olan Valla Kanyonu sayesinde doğaseverlerin gözbebeği olan Pınarbaşı, vahşi cennet olarak adlandırılıyor.

Antik kentlerden esinlenilerek tarihi bir kemer şeklinde projelendirilen karma proje ise, 94 odada 188 yatak kapasitesi ile hizmete girecek. 3 bin metrekare ticari alan ve çok amaçlı kongre merkezi ile öne çıkacak olan projede akaryakıt istasyonu da yer alacak.

Kastamonu evlerinden ilham alan ahşap ağırlıklı özgün otel binası ile çok ferah ve insanı dinlendiren bir tesis olmaya aday. Proje, kongre turizminin yanı sıra her şeyi kolaylıkla satın alabileceğiniz mağazalar, konforlu odalar ve havuz keyfi ile ailelere ve doğa tutkunlarına da hitap edecek.

Quiet Abana: Dev tesiste her yer manzara!

Quiet Abana ile konaklamada suit oda ve manzaralı oda talebi geride kalıyor.

Şık ve konforlu villalardan oluşan projenin her metrekaresinde, tesis içinde atılan her adımda, doğanın huzurunu ve güzelliğini seyredip koklamak mümkün.

Çam ağaçları arasından Hacıveli Kanyonu’na bakan proje, 700 metrelik geniş bir cepheden nefes kesen güzellikler ve denize doymak isteyenler için hazırlanıyor.

100 dönüm alan içinde, 130 odada 300 yatak kapasitesine sahip Quiet Abana, ekoturizme dünyaca ünlü otel zincirinin çalışma disiplinini ve beğenilen kalite anlayışını ekleyecek.

Aydınlık, çevre dostu, olabildiğince yalın mimari projede, restoran, lobi, havuz gibi alanlarda şeffaf camlı asansörler ile bulutların arasında bir yaşam kurgulanmış. Ahşap villalar, bungalov sadeliğinin ötesinde, taptaze ve yeni bir lüks anlayışını simgeliyor. Her türlü konforun düşünüldüğü yapılar içinde başrol ormanların temiz havası ve konuklarına sunduğu sessizlikte.