Emekli öğretmenler üniversite öğrencilerine tecrübelerini anlattı

Kastamonu'da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında emekli öğretmenler, üniversite öğrencilerine tecrübelerini aktardı.

  • 598
Emekli öğretmenler üniversite öğrencilerine tecrübelerini anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında emekli öğretmenler, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) öğrencilerine tecrübelerini anlattı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kastamonu Hüma Hatun Yurt Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrencilere seslenen emekli sınıf öğretmeni Suna Önal, 29 yılını öğrencilerle geçirdiğini belirtti.

Öğretmenler Günü'nde farklı duygular yaşadığını ifade eden Önal, şunları kaydetti:

"Öğrencilerim, Öğretmenler Günü'nde aradıklarında duygularım yeniden tazeleniyor. Bizi unutmamaları mutlu ediyor. Sosyal medya olduğu için birbirimizden haberdar oluyoruz. 40 yıldan sonra buluştuğum öğrencilerim oldu. Öğretmenlik güzel bir meslek. Biz öğretmen olmaktan çok mutluyduk. Yeniden dünyaya gelsem yine öğretmen olurdum."

Emekli öğretmen Melika Şahin ise mezun olduktan sonra 12 Eylül darbesinin yaşandığını belirterek, "Ben 12 Eylül günü mezun oldum ve 12 Eylül'de darbe oldu. Bizim atamamız bir buçuk yıl gecikti. Belki de öğretmen olup da bekleyen ilk grup biziz. Bir buçuk yıl çok zor geçti. Bir buçuk yıl sonra tayinim çıktı. Birçok zorluk çektim. Ancak öğretmen olduğum için hiç pişman olmadım." diye konuştu.

KÜ Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Eda Aydınalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenliğin hem zor hem de güzel bir meslek olduğunu söyledi.

Emekli öğretmenlerin tecrübelerinden faydalandıklarını anlatan Aydınalp, "Öğretmenlikten emekli olmuş, bu konuda tecrübe kazanmış insanları dinlemek bana heyecan veriyor. Ben umutlanmak istiyorum. Birilerinin anılarını gülerek anlatmasını görmek çok hoşuma gidiyor. Bu açıdan bugün umut depoladım. Öğretmenlikten emekli olduğumda 'bu toplum için bir şey yapabilirim, bir şeyleri değiştirebilirim, dönüştürebilirim' diyebilmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Songül Eski de emekli öğretmenleri dinlediğinde duygulandığını belirterek, "Okuduğum bölümden mezun olduktan sonra belki öğrenciye ders anlatmayacağım ama öğrenciyi çözebilmek ve diğer öğretmenlere rehber olabilmek için bize çok görevler düşüyor." dedi.

AA