'Emekliler sefalete mahkûm edilmiştir'

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, en düşük emekli aylığının asgari ücret miktarına yükseltilmesi için verdikleri kanun teklifinin reddedilmesine tepki gösterdi.

  • 1391
'Emekliler sefalete mahkûm edilmiştir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, parti olarak en düşük emekli aylığının asgari ücret miktarına yükseltilmesi için verdikleri Kanun teklifinin AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından reddedilmesine sert tepki gösterdi.

Hasan Baltacı teklife ret oyu veren AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerinin emeklileri sefalete mahkûm ettiğini kaydetti.

TÜİK’in yalan yanlış rakamları nedeniyle yetersiz kalan zam miktarını sarayın sanki bir lütufmuş gibi arttırmasına rağmen en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya ancak yükseltildiğine dikkat çeken Milletvekili Hasan Baltacı, asgari ücretlinin 8 bin 506 lira maaşla geçinemediği böylesi bir dönemde emeklinin sözü edilen rakamla hayatını idame ettirmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti.

“AKP VE MHP EMEKLİLERİMİZİ SEFALETE MAHKÛM ETMİŞTİR”

Bu ülkenin kaynaklarının emekliye, işçiye, öğrenciye, memura değil Cumhur İttifakı tarafından yandaş şirketlere ve uluslararası faiz baronlarına peşkeş çekildiğini belirten Hasan Baltacı, “Ülkemizde uzun süredir yaşanan ekonomik buhrandan en çok etkilenen kesimlerden biri de emeklilerdir. Emeklilik, bu ülke için yıllarca değer üreten, prim ödeyen herkesin en doğal hakkı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz istiyoruz ki emeklilik hakkına sahip olanlar aileleriyle birlikte güzel şekilde geçinebileceği gelire sahip olsun. Maalesef bu günümüz şartlarında pek mümkün değil. Emeklilerin de kendi içinde farklı mağduriyetleri olduğu uzun zamandır bilinmekte ve kendilerini temsil eden dernek ve sivil toplum kuruluşları tarafından iktidara bu soruna çözüm bulunması konusunda sık sık çağrılar yapılmaktadır. Ülkemizde yeni zamla birlikte 8 bin 506 lira alacak olan asgari ücretli vatandaşlarımızın bile hayat pahalılığı nedeniyle geçinemeyeceği bir gerçekken en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liraya yükselecek olan emeklilerimizin hayatını idame ettirmesi, geçinmesi mümkün değildir. Türkiye’de emeklinin açlıkla sınandığı bir dönem yaşanmaktadır. Açlık sınırının altında yaşayan ve geçim derdi ile boğuşan milyonlarca emekli vatandaşımız bu soruna çözüm beklemektedir. Getirdiğimiz çözüm önerisini reddeden AKP ve MHP, emeklilerimizi sefalete mahkûm etmiştir. Bu millete açlığı reva görenler, milletin aklıyla alay edenler, bu ülkenin kaynaklarını memura, emekliye, işçiye, öğrenciye değil de sermaye sahiplerine peşkeş çekenler elbet bunun hesabını verecekler.” diye konuştu.