Emeklilerimiz Rahat Bir Nefes Alacak

Kastamonu Sosyal Güvenlik İl Müdürü Oktay Öztanç, yaşlılık ve emekli aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya ve ticari faaliyetlerine devam edenlerin aylıklarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisinin kaldırılmasıyla ilgili değerlendirme yaptı.

  • 1856
Emeklilerimiz Rahat Bir Nefes Alacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öztanç, “Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi büyük bir kitleyi ilgilendiren önemli bir problem haline gelmiş bir uygulamaydı. Emeklilik ve Yaşlılık aylığı alan vatandaşlarımız bütçelerine katkıda bulunabilmek amacıyla çalışmaya ve ticari faaliyetlerine devam ettikleri takdirde almakta oldukları aylıklarından % 10 oranında bir kesinti yapılmaktaydı ve bu kesinti emeklilerimizi maddi olarak sıkıntıya düşürmekte ve aylıklar arasında eşitsizliğe neden olmaktaydı” dedi ve ekledi:
Yapılan yeni düzenleme ile 10.02.2016 tarihinde Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren uygulamaya göre 4/a (SSK- hizmet akdiyle çalışanlar), 4/b (Bağkur- kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar) ve 4/c (Emekli Sandığı- kamu görevlileri) kapsamında yaşlılık veya emekli aylığı alanlardan, esnaf olarak çalışmaları sebebiyle aylıklarından SGDP (sosyal güvenlik destek primi) kesintisi yapılanların bu kapsamdaki sigortalılıkları 29.2.2016 tarihi itibariyle sonlandırılacaktır. Buna göre 4/a (SSK) ve 4/b (Bağ-Kur) kapsamında yaşlılık aylığı alanların Nisan/2016 döneminde ödenecek aylıklarda ve 4/c (Emekli Sandığı) kapsamında emekli aylığı alanların Mart/2016 dönemi aylıklarından  SGDP kesintisi yapılmayacaktır. Ayrıca, Emekli Sandığı kapsamında emekli aylıklarını 3 aylık dönemler itibariyle alanların aylıklarından yersiz olarak kesilen tutarlar, taleplerine gerek bulunmaksızın ilgililerin hesaplarına yatırılacaktır.
ÖZTANÇ son olarak “Bizler, toplumumuzun yapı taşları olan büyüklerimizin, ilerleyen yaşlarında da rahat ve huzur içinde yaşamalarını temenni ediyoruz ve bu sebeple onların yapılan düzenleme ile rahat bir nefes alacağını düşünüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, önümüzdeki aydan itibaren uygulanmaya başlanacak olan bu düzenlemenin başta Kastamonu’da yaşayan emeklilerimiz olmak üzere tüm emekli ve yaşlılık aylığı alan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

(KG)