Emin Çınar, AK Parti ve Köylü'ye Sert Çıktı

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri nedeniyle MHP Genel Merkezi'ne aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

  • 753
Emin Çınar, AK Parti ve Köylü'ye Sert Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EMİN ÇINAR, MHP’DEN ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI
- MHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ EMİN ÇINAR: “KASTAMONU YATIRIMDA SON SIRADA FAKAT İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ AK PARTİ’Yİ AKLAMADA İLK SIRADA YER ALDI”

Çınar, basın mensuplarıyla Kastamonu Saat Kulesinde bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, 7 Haziran’a kadar milletvekili olduğunu hatırlatarak, milletvekili aday listesine girse de girmese de partisinin iktidarı için var gücüyle çalışacağını belirtti.

“TÜRKİYE’NİN MHP İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
Bazı siyasal kesimler tarafından AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara da cevap veren Emin Çınar, “21 yıl önce katıldığım partimden ayrılma gibi bir düşüncem kesinlikle olamaz. 14 yaşımda Milliyetçi Hareket Partisi’ne katıldım ve bu zamana kadar çeşitli kademelerde davama hizmet verdim. Ömrümün 21 yılını sürdüğüm ve milletvekili olarak meclise seçildiğim partimi asla bırakmayı düşünmedim. Bu durumda bir insanın farklı bir tavır almasının da mümkün olmayacağını düşünüyorum. Hele başka bir siyasi parti içerisinde siyaset yapmam söz konusu dahi olamaz. 7 Haziran genel seçimlerinin ardından milletvekili olamasam da nefer olarak davama hizmet etmeye devam edeceğim. Türkiye’nin MHP iktidarına ihtiyacı var. Bunun gerçekleşmesi için unvanım ne olursa olsun çalışacağıma söz veriyorum” dedi.

“SİYASİLER, YATIRIM GELMEYİNCE KILIF BULMAYA ÇALIŞIYOR”
Kastamonu’nun yeteri kadar yatırım alamadığını ve diğer illere göre yatırımda çok geride kaldığını ifade eden Emin Çınar, “AK Partili milletvekilleri, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi yaptıkları 'Belediye Başkanlığı bizim olsun, Kastamonu’ya hizmet gelecek' açıklamaları var. Şimdi de AK Partililer, genel seçimler öncesi de '3 milletvekili bizden çıksın, o zaman hizmet gelecek' algısı oluşturmak istiyor. Bu açıklamalar ancak, iktidarın ve Kastamonu milletvekillerinin beceriksiz olduğunu ve buna kılıf bulmaya çalıştığını gösterir” diye konuştu.

İktidar partisinin milletvekilleri tarafından sürekli olarak kandırıldıklarını ileri süren Çınar, “Belediye Başkanlığı’nın iktidar partisine geçmesi halinde Kastamonu’ya yatırımların akacağını söylemişlerdi. Hani 1 yıl oldu ne yaptınız? Seçimlerin hemen ardından açılacağı söylenen Uğurlu Hastanesi sözü, geçtiğimiz yıl sonunda tamamlanacağı duyurulan Doğu Çevre Yolu, Ilgaz Tüneli ve diğerleri ne oldu? AK Parti kadar lafzi siyaset yapan başka bir parti yoktur. Belediye Başkanlığı için bu algıyı oluşturdular, şimdi de genel seçimler öncesinde benzer hilelere başvuruyorlar. Karabük’te farklı bir partinin belediye başkanı var ama hizmet alabiliyor. Kendi beceriksizliklerini bu şekilde örtbas etmeye çalışmasınlar. Bu algıları yerleştirmeye çalışacaklarına hizmet etsinler ve o şekilde oy almaya çalışsınlar. Şunu da belirtmeliyim ki Kastamonu vekillerinin iyi hizmet ettikleri noktalarda var. Örneğin yolsuzluk aklama konusunda en çok tercih edilen vekiller, AK Parti’nin Kastamonu milletvekilleridir” ifadelerini kullandı.

“AZ ÇOK MATEMATİĞİ OLAN 3-0’IN MÜMKÜN OLMADIĞINI BİLİR”
AK Parti’nin her kulvarda sürekli telaffuz ettiği üç milletvekili çıkaracakların yönündeki açıklamalara da değinen Emin Çınar, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde AK Parti’nin sürekli dile getirdiği 3-0 hedefinin mümkün olmadığını belirterek, “Bir partinin Kastamonu’da üç milletvekili çıkarması için en yakın rakibinin 3 katı oy alması gerekiyor. Az buçuk bir matematiği olan insan bunun olmayacağını bilir. Kastamonu özelinde baktığımızda ise, oy sayısı azalan bir AK Parti ve oyları artan bir MHP var. Bu şartlarda biz, kendimize Kastamonu’da birinci parti olma hedefini koyduk. AK Parti’ye oy veren vatandaşlarımızdan 20 bin oy alsak bu hedefimize ulaşacağız. Şunu herkes bilmeli ki MHP, her şart altında 7 Haziran’dan sonra da mecliste temsil edilecek. 3 vekil alacağız diyen AK Partili milletvekillerine ve istifa ederek milletvekili adayı olan İl Başkanı madem bu konudan eminler, biz 3’üncü sıra adayı olmak istiyoruz desinler. Üçüncü sıradan meclise girmekle, birinci sıradan girmenin arasında herhangi bir fark yok. Üst sıralardan aday olmaya uğraşmaları bu iddialarındaki samimiyetsizliklerini kanıtlıyor” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ, KENDİSİNİ GÜVENCE ALTINA ALMAK İSTİYOR”
İç Güvenlik Yasa Tasarısı hakkında da açıklamalarda bulunan MHP Kastamonu Milletvekili Çınar, özellikle İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nda MHP olarak bonzai ve molotof konularını içeren maddelere olumlu oy verdiklerini ifade ederek, “Bu yasa tasarısı ile iktidar, kendisini güvence altına alacak ve polis devleti kuracak” dedi.
Diğer maddeleri yasallaştırmadığı için MHP’nin bu konuda eleştirildiğini ifade eden Çınar, şöyle konuştu: “İç Güvenlik Yasa Tasarısı olarak meclise gelen görüşmede meclisin gündemine 132 madde geldi ve bu görüşmelerde muhalefete ambargo koyuldu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan, ‘Biz molotof, bonzai, bilye, izinsiz gösteri gibi konularda yasaklar getiriyoruz ama muhalefet buna itiraz ediyor’ şeklinde bu görüşmeleri yansıttı. İşin aslı bu şekilde değil. MHP’de, CHP’de bahsettiğim bu maddelerde olumlu oy vererek maddelerin geçmesini sağladı. Muhalefetin bu konuda sergilediği direniş, polislere ve valilere savcı yetkisinin verilmesi, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanmak istenmesi gibi iktidarın adeta polis devleti yaratmak için yasallaştırmak istedikleri maddeler. Şimdi bu görüşme meclis gündeminden çekildi ve komisyonlara geri gönderildi. Meclise yeniden getirerek önümüzdeki günlerde yasallaştırmak isteyecekler. Yaptıkları işler nedeniyle seçimler öncesinde kendilerini güvence altına almak istiyorlar.”

“DEVLET HİÇ OLMAMASI GEREKTİĞİ KADAR SİYASALLAŞTI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafsız olması gerektiğini ancak meydanlara çıkıp AK Parti’ye 400 milletvekili istediğini savunan Çınar, devletin hiç olmaması gerektiği kadar siyasallaştığını ileri sürerek, “TSK siyasi bir kimliğin etkisi altına alınmak istiyor. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti’den aday oldu ve sonra vazgeçti. Şimdi yeniden MİT Müsteşarı oldu. Cumhurbaşkanı katıldığı mitinglerde AK Parti’ye 400 milletvekili istiyor. Devlet hiç olmaması gereken bir şekilde siyasallaştırılıyor. Örneğin AK Parti’den aday olan bir MİT Müsteşarı sahip olduğu istihbarat bilgilerini muhalefetin aleyhine olacak şekilde iktidar partisiyle paylaşırsa bu doğru olur mu? Bunun olmayacağına nasıl güvenebiliriz? Cumhurbaşkanı da bir partiye destek istedikten sonra, benim Cumhurbaşkanım olamaz. Bu hareketiyle görevine, gölge ve şaibe düşürdü” diye konuştu.

“HAKKI KÖYLÜ’NÜN AÇIKLAMALARI, HUKUKÇU BİRİSİNE HİÇ YAKIŞMADI”
TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün ‘paralel yapı’ olarak adlandırılan Gülen Cemaati’ne yardım yapan vatandaşların terör örgütüne yardım ve yataklık suçunu işlemiş sayılacaklarına yönelik açıklamalarını maksadını aşan açıklamalar olarak değerlendiren Emin Çınar, “Yıllarca hukukçuluk yapmış bir kişiye yakıştıramadım. Bu açıklamayı tamamen hukuktan uzak, siyasi kaygılarla yapılmış ve seçime dönük yapılmış bir açıklama olarak gördüm. Hakkı Köylü, Paralel Yapı adı altında bir takım cemaat ve gruplara yönelik terör örgütü suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını, bu grupların mal varlıklarına el konulabileceğini, bu gruplara yardım yapan ve yapmaya devam eden samimi vatandaşlarımızın da teröre yardım ve yatakçılık suçlamasıyla karşı karşıya kalacaklarını söyleyerek vatandaşlarımızı üstü kapalı biçimde tehdit ederek maksadını aşan bir açıklamada bulunmuşlardır. Köylü’nün ifade ettiği örgüt için şuanda Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Recep Tayyip Erdoğan, 'ne istediler de vermedik' demiştir. Hakkı Köylü’ye göre Cumhurbaşkanı da zan altında kalmıştır. Hakkı Köylü, bu durumu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözünü, ne demek istediğini çıkıp kamuoyuna açıklamalıdır” ifadelerini kullandı.

“HAKKI KÖYLÜ’NÜN CEMAATE KARŞI TAKINDIĞI TAVRI, PKK İÇİN DE BEKLİYORUZ”
AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün ‘paralel yapı’ açıklamasıyla vatandaşları açıkça tehdit ettiğini öne süren Emin Çınar, ayrıca Hakkı Köylü’ye yanıtlaması için 5 soru yöneltti. Hakkı Köylü’den sorduğu sorulara en kısa sürede yanıt vermesini isteyen Emin Çınar, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızı açıkça tehdit eden Hakkı Köylü, şu sorularıma da açıkça cevap vermelidir. Hakkı Köylü, acaba cemaate karşı takındığı bu hassas tavrı PKK terör örgütüne karşıda takınmakta mıdır? PKK terör örgütüne karşı kamuoyu Sayın Köylü’nün ağzında tek bir söz duymuş mudur? PKK, terör örgütüyle alenen görüşenler, yardım yapanlar, yaptığı eylemlere göz yumanlar acaba suç işlememektedirler mi? Yüzleri maskeli, silahlı çeteler yol kesip kimlik sorgulaması yaparken buna göz yumanlar hakkında da Sayın Köylü bir açıklama yapacak mıdır? Hukukçu kimliğiyle, cemaate yardım yapan vatandaşlarımızı tehdit eden Sayın Köylü, TBMM kürsüsünden anayasayı tanımadığını açıkça ifade eden İçişleri Bakanı Efkan Ala için de bir yorumda bulunacak mıdır?”

“KASTAMONU HALKI, 7 HAZİRAN’DA EN GÜZEL CEVABI VERECEKTİR”
MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hukuku sadece kendi çıkar ve menfaatlerinden ibaret olarak kullandıklarını bir kez daha ispat eden Hakkı Köylü, yaptığı bu açıklamalarla Kastamonulu hemşehrilerini üzmüş ve kalplerini yaralamıştır. Hakkı Köylü’nün daha 17-25 Aralık yolsuzluk olaylarında yolsuzluk yapan bakanları aklamak için komisyon başkanı olarak yaptıkları unutulmamışken, siyasi hayatının sonunda böyle bir demeç vermesi kendisi için tam bir talihsizlik, AK Parti’nin gerçek yüzünün görülmesi açısında vatandaşımız için bir şanstır. Hakkı Köylü’yü yaptığı bu açıklamalarından dolayı şiddetle kınıyorum. Köylü’ye ve zihniyetine en güzel cevap 7 Haziran’da aziz milletimiz ve Kastamonu halkı tarafından verilecektir.”

İktidar milletvekillerinin Kastamonu’ya yatırım anlamında hiçbir şey kazandırmadığını ve Türkiye genelinde diğer illere göre Kastamonu’nun yatırımda son sırada yer aldığını söyleyen Çınar, aksine iktidar milletvekillerinin AK Parti’yi aklama konularında Türkiye’de ilk sırada bulunduğunu ifade etti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)