Emin Çınar, Esnafları Ziyaret Etti

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, beraberinde MHP Kastamonu Milletvekili Adayları Cihan Çetin ve Sevda Saydam İrgin ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu.

  • 848
Emin Çınar, Esnafları Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi, Milliyetçi Hareket Partisi 26. Dönem Kastamonu Milletvekili Adayı Emin Çınar, beraberinde Kastamonu Milletvekili Adayları Cihan Çetin ve Sevda Saydam İrgin, MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ile birlikte Belediye Caddesi ve bir alışveriş merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundular.

Emin Çınar, daha sonra İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ve MHP İl teşkilatı ile birlikte Salı Pazarı mevkisinde bulunan kıraathaneleri ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Emin Çınar, kıraathanede vatandaşlarla birlikte bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Yaşanan terör olaylarına dikkat çeken ve terör meselesinin aynı zamanda bir kimlik meselesi haline getirildiğini ifade eden MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, “Son yıllarda Türkiye’nin tek milletli ve tek devletli olarak ilelebet yaşama ülküsünü zedeleyen gelişmeler birbiri peşi sıra meydana gelmekte. Başta bölücülük hareketlerinin hiç olmadığı kadar güç kazanması olmak üzere, siyasî taviz politikalarıyla terör meselesinin aynı zamanda bir kimlik meselesi hâline getirilmesi, sözde demokratik söylemlerle kılıflandırılan bölücü taleplerin kabul ve karşılık görmesi, Türkiye üzerindeki sosyal ve siyasî basıncın yükselmesi çözüm sürecinin bir ihanet ve bölünme süreci olduğunu bugün net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

Terör örgütü ile müzakere değil mücadele yapılması gerektiğimi söyleyen ve başka türlü bunun sonucuna ulaşılamayacağını vurgulayan Çınar, “Kürt halkının gerçekten bölgesel bir sıkıntısı varsa, bunlarla alakalı yapılması gereken meclisten bir komisyon oluşturularak, bölgeye gidip orada araştırmasının yapılmasıdır. Ne ihtiyaçları var git yerinde tespitini yap, ona göre de çözümünü ortaya koy. Bunlar PKK ile Kürt halkını bütünleştirdiler. Şu anda sonuç güneydoğu da yaşayan vatandaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Askerinin veya Polisinin kendi güvenliğini sağlayamadığını düşünüyor. Kendilerinin siyasi savunucusu olarak da HDP’yi görmeye başladı. Bu hadiseler hızlı bir şekilde toplumsal bölünmeye gidiyor. En büyük tehlike bu. Toplumun nezdinde Kürtlerin tamamını PKK’ya destek veren unsur haline getirdiler. Kastamonu’da bazı ilçelerimizde bile bu yüzden sorunlar ortaya çıktı. Diyarbakır’dan gelerek buralarda iş yapan müteahhitlerle halk arasında problemler çıktı. Türkiye’nin kırılan onurunu, kaybolan huzurunu, yok olan kardeşliğini, çürüyen değerlerini, bozulan ekonomisini onarmak. Bölücülüğü ve terörün kökünü kazımak için tek ihtiyacımız yüce Türk milletinin “ülkenin geleceğine” sahip çıkması ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne güçlü destek vermesidir” diye konuştu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)