Emin Çınar, Muhtarları Ziyaret Etti

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, mahalle muhtarları ziyaretine devam ediyor.

  • 649
Emin Çınar, Muhtarları Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Emin Çınar, MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ve MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtçu ile birlikte Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu’yu, Candaroğulları Mahallesi Muhtarı Kaşif Akın’ı ve Esentepe Mahallesi Muhtarı Recai Karandı’yı ziyaret etti.

Mahalle Muhtarları ile bir süre sohbet eden ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeleri devam eden İç Güvenlik Paketi yasa tasarısına dikkat çeken MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, “Şuan çok gergin bir ortamda görüşmeler devam etmekte. Haberlerde izliyorsunuz yaşanan gerginlikleri. Bunlar hoş şeyler değil. Bazen bunlara gülüyoruz ama sadece Türkiye izlemiyor, dünya orayı izliyor. Burada oyları ile iktidar olmuş bir siyasi parti var. Biz diyoruz ki sizin yaptığınız her şey doğru değildir. En azından bu noktada bizi de dinlemen lazım. Biz orada dört tane madde var, o maddelere karşıyız. Şimdi bu çıkarttıkları yasa ile Polis, Emniyet Amiri istediği noktada 48 saat vatandaşı gözetim altında tutabilecek. Bir sebepten dolayı bir vatandaşı Emniyet güvenlik soruşturması için alabilmek için savcılıktan izin alması gerekiyordu. Şimdi bu izne gerek yok. Yeni çıkartılan bu kanunda hiçbir sebebe dayandırmaksızın, herhangi bir neden den dolayı makul şüpheli adı altında Emniyet’e 48 saat süre ile gözetim altına alma yetkisi verildi” dedi.

İç Güvenlik Paketi hakkında Türk Milleti'ne doğru bilgiler verilmediğini ileri süren Çınar, “Biz Molotof kokteyli atanların en ağır cezayla cezalandırılmasını isteyen bir siyasi partiyiz. Kafasına poşu takan insanların bu devlet tarafından yargının önünde ne kadar çok ağır cezayla muhatap olması gerekiyorsa o cezanın verilmesini istiyoruz. Okulların önlerinde gencecik fidanlarımızı, çocuklarımızı zehirleyen bonzai satanlar varsa bunlar en ağır ceza ile cezalandırılsın. Sen Poşu takanı cezalandırmak istiyor musun? Ben seninle burada beraberim. Sen bu devleti bölmek için mücadele edenle mücadele etmek istiyor musun? Sonuna kadar seninle beraberim. Uyuşturucu, Bonzai ile alakalı burada da seninle beraberim. Hatta daha fazla ağırlaştıralım. Biz bunlara karşı falan değiliz. Ama bu kanun tasarısıyla Jandarmayı kaldırıyorlar. Emniyet Müdürleri ve Valilere Savcı yetkisi veriliyor” diye konuştu.

Çınar, şöyle devam etti: “İnsanların içerisindeki duygunun ne olduğunu nereden bileceğiz. Yetkiler kanunlar çerçevesinde kullanılmalı. Devletin çıkarttığı kanun Toplumun her kesimine lazım. Birinin elini güçlendirici, birinin elini zayıflatıcı olmamalı. Polise ne yetkisi istiyorsa verelim ama bu çıkartılan yasa Polis ’in yetkilendirilmesi değil. Bu hükümet doğru yapmıyor. Bu ülkede Polis Devleti kurmak istiyorlar. Kendi hâkimiyetinde bir Polis Hükümeti dizayn etmeye çalışıyor. Bugün bu düşünceniz de samimi olabilirsiniz, daha iyi yapmak isteyebilirsiniz ama yarın hükümetiniz içerisindeki kötü niyetli kişiler bunu kullanmaya başladığında ne yapacaksınız. Aynı yetkiyi onlar kullanacak yine kanun mu değiştireceksiniz. Bu yasa tasarısı veya çıkartılan yasalar yarın bir gün milletin hepsinin kanını akıtacaksa bu tehlikeli”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)