Emin Çınar'dan Terör Değerlendirmesi

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Doğu ve Güneydoğu'da otorite terk edildiğini, güvenlik ve kontrolün kaybedildiğini söyledi.

  • 499
Emin Çınar'dan Terör Değerlendirmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çınar, son günlerde ülke genelinde yaşanan terör saldırılarına değinerek, şunları kaydetti: “Aziz ve necip milletimiz son gülerde yaşanan terör olayları sonucu, her gün gelen acı haberlerle sarsılmakta vatan evlatlarının şehit haberleriyle için için yanmaktadır. Yaşanan terör olayları sonucu Türk Milleti bir kıskacın içine sıkıştırılmaya çalışılmakta, bir kaos ve iç çatışmaya doğru sürüklenmektedir. Bölücü terör örgütü PKK, yıllardır çözüm süreci adı altında verilen tavizlerle güçlenmiş, ülkemize silah ve mühimmat yığmış ve son bir aydır da memleketimizi kan gölüne çevirmiştir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde ki illerimizden her gün gelen şehit haberleri artmakta, teröristlerce yapılan kanlı saldırılar çoğalmaktadır.”

Doğu ve güneydoğuda otoritenin terk edildiğini, güvenlik ve kontrolün kaybedildiğini söyleyen Emin Çınar, “Hükümetin basiretsiz yönetimi sonucu insanlıktan nasibini almamış, hiçbir merhamet duygusu taşımayan acımasız katiller Türk Milletine ölüm yağdırmaktadır. Yaşadığımız kanlı saldırılara ve bunca şehit haberlerine rağmen 13 yıldır ülkemizi tek başına yöneten ve PKK ile yaptığı kirli pazarlıklar ve verdiği tavizlerle, Doğu ve Güneydoğu’da otoriteyi hain bölücülere terk eden hükümet, bu saldırıları durduramamakta, devlet otoritecisini sağlayamamaktadır. 2002 yılında sıfır terörle ülke yönetimini devralan AKP’nin izlediği yanlış politikaların sonucu bu gün yaşanan terör olayları, özellikle 2009 yılında başlayan bize göre yıkım süreci olan sözde çözüm süreci, maalesef bölücü hainlerin güçlenmesine, yeniden silahlanmasına, ülkemize mühimmat ve silah yığınakları yapmasına fırsat vermiştir. Çözüm sürecinin bir çözüm değil yıkım olduğunu Milliyetçi Hareket Partisi olarak defaten söylememize, hükümeti uyarmamamıza rağmen çıkar ve menfaat kaygılarıyla uyarılarımız dikkate alınmamış, bu politikalardan vazgeçilmemiştir. Sonuç olarak bu gün gelinen noktada ülkemiz günlerdir bir yangın yerine dönmüş, onlarca vatan evladı hayatını kaybederek şehit olmuştur” dedi.

Analar ağlamasın diye teröre taviz verenlerin bugün sadece anaları değil, bütün milleti yürekten ağlattığını belirten Emin Çınar, şöyle devam etti: “Bunca yıkım ve kanlı saldırılar, bunca şehidimize rağmen AKP hala çözüm sürecinden vazgeçtiğini ve yanlış yaptığını kabul etmemiş sadece çözüm sürecini dolaba kaldırdığını söyleyerek bu yanlışlara devam edeceğinin sinyalini vermiştir. Acaba hangi çıkar ve menfaat bir vatan evladının kara toprağa girmesinden daha önemli olabilir? Yazıktır ki AKP’nin 13 yıllık yanlış politikaları sonucu güçlenen PKK, bugün özerklik adımları atmakta, kanlı eylemlerini artırarak milletimizin huzurunu bozmaktadır. İktidarda kalmaktan başka hiçbir amaç gütmeyen AKP, milletimizi bir iç savaşın eşiğine getirmiştir. Dün AKP iktidarlarında teröre verilen her taviz bu gün gözyaşı ve şahadet olarak geri dönmektedir. Aziz Milletimiz müsterih olmalıdır ki bölücü hainler ne yaparlarsa yapsınlar asla ve asla emellerine ulaşamayacaklardır. Herkes bilmelidir ki bölücü terör örgütünün kanlı emellerinin karşısında geçmişten bu güne dek Türk Milletinin yılmaz savunuculuğunu yapan Milliyetçi Hareket dün olduğu gibi bu günde dimdik ayakta duracak, bölücülerin hain emellerini bozacaktır. Bu hain emeller sonucu hayatını kaybederek Şehit olan bütün vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet diliyorum”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)