Emin Eğri'den Rektöre Eleştiri

Kastamonu Kent Konseyi Üyesi Emin Eğri Kastamonu Üniversitesi rektörlük aday seçimlerinin başladığını dile getirerek açıklamalarda bulundu.

  • 923
Emin Eğri'den Rektöre Eleştiri
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu Ünversitesi yönetimini sert bir dille eleştiren Eğri, "Bildiğiniz gibi Kastamonu Üniversitesi medarı iftarımız olması gerekirken 4 yıldan beri mevcut rektörümüz Seyit Aydın’ın maalesef yetersiz, başarısız, yönetiminde patinaj yapmakta, ilerleyememekte, kaliteli eğitim verememektedir" dedi. 

Yeni rektör adaylarının olduğunu basından öğrendiklerini ifade eden Eğri, "Umarım rekabet başarılı bir rektörün gelmesini sağlar. Başarılı bir rektör arada kaybettiğimiz 4 yılı kapatır diye düşünüyorum. Gerçekçi olmak lazım. Üniversite bizim, Kastamonu’ya mal olan bir üniversite mutlak ve mutlaka başarılı olmak zorunda ama 4 yıldır başarılı olamıyor. Rektörümüzün de aday olmamasında büyük fayda var. Yani bir diploma almakla gençlerimiz başarılı olmuyor. Biz bunun iddiasındayız. Önemli olan üniversitenin kaliteli eğitim vermesidir. Bir üniversite bir ili yönlendirmeli, yönlendirebilmeli. Yeni rektör adaylarımızdan 4 yıllık açığı kapatacak seviyede çağdaş ve bilimsel eğitime hız verecek bir kişinin rektör olması dileğimizdir" ifadelerini kullandı.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)