Emniyet Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü Mesajları

Emniyet Teşkilatının Kuruluşunun 171. yıldönümü kutlama mesajları

  • 1361
Emniyet Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ ŞEHMUS GÜNAYDIN'IN MESAJI

Türk Polis Teşkilatı,  ülkemizin bölünmez bütünlüğünü,  halkın can ve mal emniyetini koruma, huzur ve güven ortamını temin etme, suç işlenmesini önleme hususlarında çok büyük bir özveriyle gece gündüz demeden, başarılı bir şekilde 171 yıldır çalışmaktadır.
10 Nisan,”Polis Günü”;  Milletimizin, huzur ve güvenliğinin teminatı Türk Polisine minnettarlığının bir ifadesi olarak armağan ettiği şükran günüdür.
Demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, huzur ve güven ortamının sağlanması gibi önemli görevler üstlenerek  gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisi; gösterdiği olağanüstü gayretlerle her koşulda,  gerektiğinde canını hiçe sayarak fedakârca görevini yerine getirmiş, Milletimizin gönlünde taht kurarak, güven ve takdirini kazanmıştır.
Binlerce yıldır bu topraklar üzerinde; barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşayan vatandaşlarımızın, güvenliğinin sağlanmasında bu güne kadar hiçbir tehdide boyun eğmeden görevini yerine getiren kahraman polisimizin,  bugün olduğu gibi,  bundan sonra da üstlendiği bu zorlu görevi başarıyla sürdüreceklerine  yürekten inanıyorum.
Emniyet Teşkilatımız, güvenlik hizmetlerinin yanı sıra üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri ile eğitimden spora, kültür ve sanata dair birçok alanda, özellikle genç nesillerimizde farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır.
Halkımızın da kendisine duyduğu  güvenin bilinci içersinde  tüm  gayretleri,    vatan ve millet sevgisiyle,  İlimizin  güven ve huzur şehri olmasında,  mesai mefhumu tanımadan görev alan Emniyet teşkilatına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Türk Polis Teşkilatının 171.  yıldönümünü kutluyor, görevi başında şehit düşen polislerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, emniyet mensubu tüm  mesai arkadaşlarım ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ MURAT DEMİR'İN MESAJI

Milletimizin huzuru ve güveni için 24 saat gece gündüz demeden aralıksız çalışan, her türlü zorluğa göğüs geren, Emniyet Teşkilatımızın bugüne kadar kamu düzeninin korunması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için devletin asli görevlerini hakkıyla yerine getirdiği gibi bundan sonra da bu ulvi görevi layıkıyla yerine getireceğine inancımız tamdır.
Bu duygularla, Emniyet Teşkilatımızın 171. Yıl Dönümünü kutluyor, bu kutsal görevi yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor ve vazifeleri başında olan Emniyet Teşkilatımızın her kademesinde özverili çalışanlarına ve ailelerine sağlık, başarı ve mutluluklar diliyor, selam, sevgi ve saygılar sunuyorum.

BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ’IN MESAJI

“Kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi ülkemizdeki barış ve istikrarın sürmesi noktasında yüksek vazife şuuruyla gece gündüz demeden çalışmalarına devam eden Türk Polis Teşkilatımız 171. kuruluş yıldönümünü canı gönülden kutluyorum.
Varlık sebebi bugün daha iyi anlaşılan Türk Polis Teşkilatı, ülkemizin huzuru ve güveni için kurulduğu günden bu güne her türlü zorluklara karşı ülkemize ve milletimize en güzel hizmeti yerine getirmektedir.
Ülkemizin refahını ve birlikteliğini bölmek isteyen dış güçler ve hain terör örgütüne karşı Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhuyla mücadele eden Türk Polis Teşkilatımız, 171. yılında da aziz milletimizin iftihar kaynağı olmuştur.
Bu vesile ile görevleri başında şehit düşen kahraman polislerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.
Kahraman Türk Polis Teşkilatımızın 171. kuruluş yıldönümünü kutluyor, emniyet mensuplarımıza başarılar diliyor daima yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum.”

KASTAMONU CUMHURİYET BAŞSAVCISI BÜLENT KANTARCI'NIN MESAJI

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek amacıyla 171 yıl önce kurulan Polis Teşkilatımız kuruluş amacına uygun olarak Anayasa ve yasaların belirlediği sınırlar içerisinde büyük fedakarlıklarla görevini yerine getirmektedir.
Can ve mal güvenliğimizi emanet ettiğimiz polis teşkilatımız, önleyici kolluk olarak suç işlenmesinin önlenmesi görevi yanında, işlenmiş suçların takibi, faillerinin ortaya çıkarılıp yakalanması, suç delillerinin titizlikle toplanıp koruma altına alınması ve bu şekilde adil  yargılamanın  temini yönünden de adli kolluk sıfatıyla Cumhuriyet Savcılarımızın emrinde görev  ifa etmektedirler. Her ne kadar toplum hayatının her aşamasında Emniyet Teşkilatımız için geniş bir sorumluluk alanı belirlenmiş ve tüm alanlarda görevlerini yerine getiriyor olmalarına rağmen bugün belkide yaşanan güncel olaylarla güvenlik ve terörle mücadelenin çok daha önem arz ettiğini görmekteyiz. Son günlerde memleketimizin dört bir yanında kökü ve ipi yabancıların elinde bir kısım terör örgütlerinin kullandığı kiralık katillerin eylemleri nedeniyle  Emniyet  birimlerimiz her zamankinden daha yüksek fedakarlık ve azimle çalışmak zorunda kalmaktadır. Ankara’da, İstanbul’da, Diyarbakır’da, Mardin’de, Yüksekova’da, Nusaybin'de, kısacası ülkemizin her yanında vatanın bölünmez bütünlüğü, çocuklarımızın güvenli ve huzurlu bir ülkeye uyanabilmesi için canlarını ortaya koyarak görev yapmakta ve maalesef bu uğurda bir kısım Emniyet personelimiz makamların en yücesi olan Şehadet mertebesine ulaşmakta ve arkasında gözü yaşlı evlatlar, eşler bırakmaktadır. Geride kalanlar bu milletin emanetidir ve bu millet şehidinin emanetine mutlaka sahip çıkacaktır ama onların bize asıl bıraktıkları hür, özgür, birlik ve huzur içerisinde bir vatan olacaktır ki bu milletin asıl sahip çıkacağı şey de bu olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Kastamonu Emniyet Müdürlüğü olmak üzere tüm polis teşkilatımızın 171. kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, görevlerinde başarılar, yaşamlarında sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum. Şehit polislerimize Allahtan rahmet dilerken gazi polislerimizi şükran ve minnetle anıyor, asayiş ve güvenliğin üst düzeyde sağlandığı illerden birisi olan ilimizin bu duruma gelmesinde gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı Emniyet Teşkilatımızın tüm mensuplarını ayrıca tebrik ediyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.

KASTAMONU MHP İL BAŞKANI HACI İBRAHİM MAŞALACI'NIN MESAJI

Değerli Kastamonulular , polis memurundan emniyet genel müdürüne kadar bu teşkilatta görev yapan her kademedeki teşkilat mensubunun 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyorum. Cudi'de, Kato'da, Çatak'ta, Şırnak'ta, Edirne'de, Anadolu'nun kuzeyinde veya güneyinde bu vatanın birliği için, huzur ve selameti için canla başla çalışan, gerektiğinde fedayı can ederek ülkenin huzur ve güvenliğini sağlayan fedakâr ve cefakâr polislerimize şükran ve minnetlerimizi ifade ediyorum.
Değerli Kastamonulular, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hâkimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi birçok görevi üstlenen polis teşkilatı, yüz yetmiş bir yıldır bu ülkede asayiş ve güvenliği sağlamaktadır. Türk polisi, yüz yetmiş bir yıldır bu kutsal görevi her türlü zor hatta imkânsız şartlar altında yürütmüştür, ülkemizin huzur ve güvenliğini temin etmek için gerektiğinde canını seve seve vermiştir; çok sayıda şehidi ve gazisi olan bir teşkilattır. Bugün, Türk polis teşkilatı, kullandığı araç gereç ve eğitim ve teknik yönleriyle, yalnızca ülkemizde değil, dünyada kendine yer edinmiş bir teşkilattır.
"Her türlü zor şartlar altında hayatını ortaya koyarak görev yapan Türk polisi hizmetinin karşılığını alabilmekte midir?" sorusunun cevabı maalesef "Hayır."
2007 ve 2011 yıllarında, seçimler öncesinde, emniyet teşkilatı mensuplarına özlük haklarının düzeltileceğini vadeden AKP ne yazık ki sözünde durmamıştır. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak, polisimizin bu özel gününde, hiç değilse sorunlarını bir kez daha yerel basından gündeme getirmeyi bir görev bildik.
Değerli Kastamonulular, polisimizin çözüm bekleyen önemli sorunları vardır. Bunlardan birincisi, meslek yüksek okulu veya üniversite mezunu olan memurlar 1'inci dereceye yükselirken, polis, komiser, komiser yardımcısı görevinde bulunan arkadaşlarımız, ister üniversite mezunu olsunlar isterse doktora yapsınlar, bunlar 1'inci dereceye yükselememektedirler, bunlar 3'üncü dereceden emekli olup çok az miktarda emekli maaşı almaktadırlar. Baş komiser ve emniyet amirlerinin durumu da bunlardan farklı değildir.
Kamuda çalışan personelin haftalık çalışma saati kırk saat iken polislerde bu en az yetmiş iki saat. Diğer kamu görevlileri gibi hafta sonu tatili, dinî ve resmî bayramlar, yılbaşı ve diğer tatillerden istifade edememektedirler, fazla çalışmalarının karşılığını alamamaktadırlar.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre 8'inci aylık derecesinden itibaren bütün memurlar ek gösterge alırken polisler ancak 4'üncü dereceden itibaren alabilmektedirler. Makam ve görev tazminatlarına bakıldığı zaman da yakın süre içerisinde yapılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bir kısım birinci sınıf emniyet müdürlerine sadece bu tazminatın bir kısmı verildiği hâlde, birinci sınıfta olan birçok emniyet müdürüne bu tazminatlar verilmemiş, diğer mesleklerle aralarında ayrım yapıldığı gibi, emniyet teşkilatının kendi emniyet müdürleri arasında da bu ayrım yapılmıştır. Yine, istihbarat, terörle mücadele, organize suçlar birimlerinde çalışan polislerle asayiş şube, karakol, trafik, karargâh polisleri arasında da farklı ücret uygulamaları yapılmaktadır; bu da karşımıza önemli bir problem olarak çıkmaktadır.
Değerli Kastamonulular "eşit işe eşit ücret" ifadesini dilinden düşürmeyen AKP iktidarları ve siz değerli destekçilerine sesleniyorum: Gelin, polis kardeşlerimizin maaşlarını, emekli maaşlarını, fazla çalışma ücretlerini benzer görev yapan diğer kamu görevlilerinin seviyesine yükseltelim. Gelin, yüksek okul ve üniversite mezunu polislerimizin 1'inci dereceye düşmesinin önündeki engelleri kaldıralım. Gelin, Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerimizin , bu konuyla ilgili önceki senelerde vermiş olduğu kanun teklifleri ve Meclis araştırma önergelerini yeniden gündeme getirelim ve buna destek olalım.
Ülkemizin huzur ve güvenliği için görevini yerine getirirken vatan ve millet uğrunda canını veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, bu duygularla polis teşkilatının 171'nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum.