En özel 'asker kınası'

Kastamonu'da temsili askerlik yapacak olan özel bireyler için kına gecesi gerçekleştirildi.

  • 789
En özel 'asker kınası'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da "Engelliler Haftası" kapsamında bir günlük temsili askerlik yapacak engelliler için kına gecesi düzenlendi.

Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneğince "Engelliler Haftası" kapsamında Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bir günlük temsili askerlik yapacak engellilere kına yakıldı.

Kına öncesi aileler çocukları ile fotoğraf çektirdi. Ardından 25 engelinin eline askerlik kınası yakıldı. Kınanın yakıldığı sırada ailelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Kınanın ardından aileler ve engelliler türküler eşliğinde halay çekip oyunlar oynadı.

Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Özer Hızarcıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, temsili askerlik için bir kına gecesi düzenlediklerini söyledi.

Herkesin çok duygulandığını belirten Hızarcıoğlu, "Özel bireylerin heyecanı ve ailelerin gururlu bakışları arasında kınamızı yaktık. Çok mutluyuz, gururluyuz. Çakı gibi askerlerimiz var hepsi de göreve hazır, can atıyorlar. Arkadaşlarımızın bir takım eksikleri olabilir ama vatan borcu söz konusu olduğunda kocaman yüreklerini gözlüyorsunuz." dedi.

Fatma Akça oğluna kına yakıldığını belirterek, "Bütün anneler gibi oğlum asker olacağı için ben de çok gururluyum. Kınasını da gördük, neşesi yerindeydi. İnşallah askerliğini de göreceğiz." diye konuştu.

Recai Kurtçuoğlu da oğlunu engelli olarak görmediğini vurgulayarak, " Oğlum Fırat'ın annesi askerlik kıyafetini daha önce almıştı. Asker kıyafetlerini çok sevdi, kepini hiç çıkarmıyor. Askerliğe çok meraklıydı. İçimizde buruk bir sevinç var." ifadelerine yer verdi.

Berkan Akbay, ağabeyi için geldiğini dile getirerek, "Ben 17 yaşındayım, ağabeyim 21 yaşında. Bugün asker kınası yakıldı. Hayatında hiç böyle bir şey yaşamamıştı, çok mutlu oldu. Her Türk askerliğe meraklıdır. Sağlam olsaydı eminim oda seve seve askere giderdi. Bugün çok mutlu oldu." dedi.

Kına yakılan engelli gençler, İl Jandarma Komutanlığında bir günlük temsili askerlik yapacak.