Engelli Sporcudan Büyük Başarı

Kastamonu'lu engelli sporcu Alanya'da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasında üç madalya birden kazandı.

  • 537
Engelli Sporcudan Büyük Başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cide ilçesine bağlı Kuşkayası köyünden olan Anadolu İmam Hatip Lisesi 3.sınıf öğrencisi İbocan Uysal, Alanya’da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasında üç madalya birden kazanarak büyük başarı sağladı. 100 metre sırtüstünde Türkiye birincisi olan Uysal, 100 ve 50 metre serbest yarışmalarında ise Türkiye ikinciliğini elde etti. Yüzmede büyük başarı elden eden Uysal, aynı zamanda Bilek Güreşi ve Basketbol sporlarıyla da ilgili. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tekerlekli sandalye basketbol takımında da oynayan başarılı sporcu önceki yıl Ankara’da düzenlenen Bilek Güreşi müsabakalarında sağ ve sol kollarda Türkiye 2.'liği bulunuyor.

Engellerini spor ile geride bıraktığını ifade eden Uysal, ailesinin en büyük destekçisi olduğunu belirterek; "Emeği geçen ve beni destekleyen hocalarım, ve sonsuz yanımda olan aileme teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız" dedi. En büyük amacının bilek güreşinde milli formayı giymek olduğunu belirten İbocan Uysal, Nisan ayında yapılacak seçmelerde başarılı olup milli takıma girmeyi hedefliyor.