Engelliler Gününde Gözleri Kapalı Film İzlediler

Kastamonu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle 'Benim Dünyam' adlı film sesli ve betimlemeli olarak gösterimi gerçekleştirildi.

  • 462
Engelliler Gününde Gözleri Kapalı Film İzlediler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engellilerin topluma etkin ve sorumlu olarak katılımına olanak sağlamanın çağdaş bir yükümlülük olduğunun bilinciyle, Kastamonu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında Kastamonu Belediyesi Nikah Salonunda 400 kişinin katılımıyla “Benim Dünyam” adlı film sesli ve betimlemeli olarak gösterimi gerçekleştirildi.
Gösterimi gerçekleştirilen sinema filminde Sesli Betimleme Derneği tarafından filmin üzerinde yapılan düzenlemeler ile görme engellilerin konuyu daha iyi anlamasını sağlanıyor, “Elini masaya koydu”, “Daktiloyla yazmaya başladı”, “Suya dokundu” gibi betimlemeler ekleniyor. İşitme engeliler için ise işaret dili yerleştiriliyor.

Film, yaklaşık 2 saat sürdü ve filmi davetliler, dağıtılan göz bantlarıyla gözleri kapalı seyretti. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe özel gösterimi gerçekleştirilen filmin amacı seyircilerin yılda bir defa da olsa kendilerini görme engellilerin yerine koymaya çalışması hedefleniyor.

Programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun, dezavantajlı kesimlere yönelik önemli hizmetlerin devam edeceğini belirterek, “3 Aralık Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Ülkemiz son 10 yılda engelli bireylerimize hizmet sunmaya yönelik büyük mesafe kat etmiştir; bir dönem engellilerin dışarı çıkarılmadığı, ailelerin engellilerinden utandığı, engelli bireylerin eğitim ve sağlık hizmetlerini alamadığı, toplumdan soyutlandığı, kendilerine ayrılmış küçük dünyalarında yaşamak zorunda oldukları günler geride kaldı. Artık bu gün engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük herkesin, hepimizin yapabileceği birçok şeyin olduğunun bilincindeyiz. Devletimizin son dönemde hayata geçirdiği yasal düzenlemelerle erişilebilirlik, istihdam, eğitim ve sağlık alanında devrim niteliğinde işler yaptığına şahit olduk. Engellilerin sosyal hayata uyum sağlaması, toplum nezdinde farkındalık oluşturulması ve her türlü haktan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için çalışmalar yapılmıştır. Engellilerimizin toplumsal yaşamın her alanında yer almasını sağlayarak, hak temelli bakış açısıyla Bakanlık ve Taşra Teşkilatı olarak hizmet üretmeye devam ediyoruz. Kastamonu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak 3600 aileye Evde Bakım Hizmeti sunmaktayız. Ayrıca 195 Engelli ve refakatçilerine engelli kimlik kartı verilmiştir. Bu kapsamda İl Müdürlüğü olarak toplumun engelliler alanında farkındalığını artırmayı, insan odaklı politikalarla, istisnasız toplumun bütün kesimlerinin engellilere toplumsal yaşama kattığı, herkesin el ele verdiği, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir toplum amaçladık. Engelleri aşarak, başta toplumun zihnindeki engeller olmak üzere, her türlü engeli aşarak her biri kendi alanında başarılı olmuş Engellilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Engellilerimizin işini kolaylaştırmak ve önlerini açmak bizim hem kurumsal hem de insani vazifemizdir” dedi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)