Erbilgin, Başkan Çatal'ı sert dille eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Erbilgin, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal'ı sert bir dille eleştirdi.

  • 1772
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Erbilgin, Başkan Çatal'ı sert dille eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Taşköprü’ye giderek Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yaptı ve Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ı sert bir dille eleştirdi.

Başkan Çatal’ın Kastamonu Belediye Meclis üyesinin çocuğunu Taşköprü Belediyesi’nde işe alma karşılığında kendi çocuğunu Kastamonu Belediyesi’nde işe aldırdığını söyleyen Hikmet Erbilgin, “Bunu vicdanımız kabul etmiyor. Adalet duygumuz kabul etmiyor. Bunu hak, hukuk anlayışımız kabul etmiyor. Cumhur İttifakı anlayışında bir süre önce Azdavay Belediyesi’nde aynı tablo ile karşılaştık. Kastamonu Belediyesi’nde de aynı tablo ile karşılaştık.” dedi.

CHP Parti Meclis üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Taşköprü İlçe Başkanı Özkan Keskin ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı basın açıklamasında Hikmet Erbilgin, şunları söyledi:

“Siyaset doğruya doğru, yanlışa yanlış demek için yapılır. Siyaset millet için yapılır. Siyaset bu devlete vergi veren, alın teri döken insanların haklarını korumak için yapılır.

Sizlerin oylarıyla her seçimde Taşköprü Belediyesi’ne bir başkan seçiyoruz. Seçiyoruz ki o başkan bütün Taşköprülülerin belediye başkanı olsun, bu memleketi büyütsün, geliştirsin diye belediye başkanı seçiyoruz. Seçilen başkan nefsine yenilirse, seçilen başkan Taşköprü’yü değil rant sahiplerini kollamak isterse o zaman bu iş memlekete hizmet değil, milletin çocukları yerine kendi çocuklarını korumak oluyor.

Bu belediye 2021-2022 yılında yaklaşık 15 tane arsa sattı. O arsaların bugünkü değeri 40-50 milyon lira civarında. Belediyenin bu kadar geliri varken yetmedi birde borçlanma yetkisi istedi. Ancak biz biliyoruz ki o paralar Taşköprülülere hizmet edecek şekilde değerlendirilmedi.

Biz bugün buraya milletin çocuklarını savunmak için geldik. Bugün buraya milletin çocukları yerine kendi çocukların geleceğini düşünenlere adaleti hatırlatmak için geldik.

Taşköprü Belediye Başkanı Sayın Abdullah Çatal, Kastamonu Belediye Meclisi’nde görev yapan bir Belediye Meclis üyesinin çocuğunu Taşköprü Belediyesi’nde işe aldı. Sınavsız aldı. Alın teri dökmeden, sözleşmeli aldı. Bu işe almanın karşılığında Galip Vidinlioğlu’na ‘benim çocuğumu işe al’ dedi. Taşköprü Belediye Başkanı’nın çocuğu Kastamonu Belediyesi’nde 15 Ocak’ta sağlık hizmetleri sınıfında huzurevine personel alımıyla işe girdi. Sınavsız girdi. Sizlerin çocukları iş sahibi olmak için araya adam koyarken, sizlerin çocukları iş sahibi olmak için sınavlarda ter dökerken, sizlerin çocukları iş sahibi olmak için günlerce, yıllarca beklerken, Kastamonu Belediye Meclis üyesinin çocuğunun işe alınması karşılığında, kendi çocuğunu sınavsız işe aldırdı. Bunu vicdanımız kabul etmiyor. Bunu adalet duygumuz kabul etmiyor. Bunu hak, hukuk anlayışımız kabul etmiyor. Bu Cumhur İttifakı anlayışında bir süre önce Azdavay Belediyesi’nde aynı tablo ile karşılaştık. Kastamonu Belediyesi’nde aynı tablo ile karşılaştık.

‘Benim paraya mı ihtiyacım var? 10 milyonluk arabaya biniyorum’ diyen Belediye Başkanı kendi çocuğunu işe sokmak için hiç dertlenmemiştir. Bunu siz Taşköprülülerin vicdanına teslim ediyorum. Bu meselenin kamuoyu vicdanında, Taşköprü’nün vicdanında doğru bulunmadığını söylemek istiyorum. Umuyorum ‘Ben 8-10 milyonluk arabaya biniyorum. Benim adaletsiz bir işe ihtiyacım yok’ diyen Belediye Başkanı bu memleketin bir çocuğu ekmek yesin diye bu işten bir an önce vazgeçer. Öncekiler vazgeçti mi? Tabi ki vazgeçmedi. Onlar için hak, hukuk, adalet yok. Onlar için milletin çocukları değil kendi çocukları var.”