Erbilgin 'Türkiye'nin yeniden inşası için Cumhuriyet'e sahip çıkmalıyız'

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin 'Cumhuriyet ve onun eşsiz kazanımlarına her zamankinden daha güçlü sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuzdur' dedi.

  • 254
Erbilgin 'Türkiye'nin yeniden inşası için Cumhuriyet'e sahip çıkmalıyız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile yayımladığı yazılı mesajda; “Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur.

Egemenliğin kayıtsız, şartsız tek sahibi olan milletimiz, varlığımıza ve bağımsızlığımıza yönelik her türlü tehdit ve saldırılar karşısında tıpkı Cumhuriyeti ilan ederken olduğu gibi bu gün de aynı ruhla, onurlu mücadeleyi verecektir.

Gücünü, sahip olduğu iktidardan değil, varlığını adadığı halkından alan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği gibi; 'Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.'

Cumhuriyet evlatları olarak bizler, devrimlerin ışığında, aydınlık ve çağdaş geleceğe taşınarak, Cumhuriyet şehitleri tarafından halkımıza ve bizlere emanet edilen, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı olan vazgeçilmez sorumluluklarımızın farkındayız. Ülkemize ve halkımıza karşı yapılan ihanetler, karşımıza çıkarılan engeller ne kadar büyük olursa olsun, halkımıza olan inancımız ve Cumhuriyete olan bağlılığımızdan aldığımız güçle, birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermeden güçlükleri teker teker aşacağız. Barış, huzur ve güven içinde yaşanacak bir Türkiye’nin yeniden inşası için, varlığımızın garantisi olan Cumhuriyet ve onun eşsiz kazanımlarına her zamankinden daha güçlü sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuzdur.

Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahında toprağa düşenlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılı kutlu olsun.”