Erdoğan, Obama ile Telefonda Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştü.

  • 428
Erdoğan, Obama ile Telefonda Görüştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

OBAMA: “SURİYE REJİMİNİN VE YPG'NİN SON DÖNEMDE SURİYE'NİN KUZEYBATISINDAKİ İLERLEYİŞİ KAYGI VERİCİ”

Görüşmede PKK dahil tüm terör örgütlerine karşı işbirliğini artıracaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, DAİŞ'le mücadelenin ortak hedefleri olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tarabya'da olduğu sırada gerçekleşen görüşme 1 saat 20 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında bu akşam gerçekleşen telefon görüşmesinde, Suriye'deki son gelişmeler ve terörle mücadele konularında, ABD-Türkiye işbirliğinin mevcut durumu ve geleceğinin ele alındığı bildirildi.


OBAMA HAİN SALDIRILARI KINADI 
ABD Başkanı Obama'nın görüşmede, 17 Şubat'ta Ankara'da meydana gelen canlı bomba saldırısı ile 18 Şubat'ta Diyarbakır-Bingöl karayolunda askeri konvoyu hedef alan saldırıları kınayarak, hayatlarını kaybeden askerler ve sivil vatandaşlar için taziye, yaralılar için de acil şifa dileklerini ilettiği kaydedildi.

ABD Başkanı Obama'ya saldırılar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise terörle mücadele konusunda müttefiklerin dayanışma içerisinde olmalarının önemine işaret ettiği bildirilen açıklamada, "Suriye rejiminin ve YPG'nin son dönemde Suriye'nin kuzeybatısındaki ilerlemesine ilişkin kaygılarını dile getiren ABD Başkanı Obama, bölgede Türkiye ve ılımlı Suriye muhalefeti ile gerilimlere neden olan, DAİŞ'le ortak mücadele çabalarımıza da darbe vuran eylemlere derhal son verilmesi çağrısında bulunmuştur" denildi.


ORTAK HEDEF DAİŞ'LE MÜCADELE
ABD Başkanı Obama'nın görüşme sırasında, ABD'nin bir NATO müttefiki olarak, Türkiye'nin ulusal güvenliğini destekleme konusundaki mutlak kararlılığını ifade ederek, Türkiye'nin meşru müdafaa hakkının altını çizdiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Suriye'deki çatışmaların durdurulması konusunda Münih'te varılan mutabakatı desteklediklerini vurgulamışlardır. İki lider, Rusya ve Esed rejimine, ılımlı muhalif güçlere yönelik hava saldırıları gibi provakatif eylemlere derhal son vermeleri çağrısında bulunmuşlardır. PKK dahil tüm terör örgütlerine karşı işbirliğini artıracaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, DAİŞ'le mücadelenin ortak hedefleri olduğunu belirtmişlerdir."

SİNAN USLU (İHA)