Erişen Spor Kulübü'nden 5 Türkiye derecesi daha

Kastamonu Erişen Spor Kulübü sporcuları katılmış oldukları Türkiye Taekwondo Poomsae Şampiyonasından madalya ile döndüler.

  • 1954
Erişen Spor Kulübü'nden 5 Türkiye derecesi daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığının 2015 yılı faaliyet programında yer alan Poomse Türkiye Taekwondo Şampiyonası 15-19 Nisan 2015 tarihleri arasında Konya ilinde yapıldı.

Şampiyonaya 5 sporcu ile katılan Kastamonu Erişen Spor Kulübü; Freestyle Pair (İkili Takım) kategorisinde Ebubekir Elmacı ve Özge Huriye Yolasığmazoğlu Türkiye ikincisi olmayı başarırken, Freestyle Mix (Beşli Takım) kategorisinde de Türkiye üçüncüsü olmayı başardılar. Minik Bayan Senkron (Takım) kategorisinde yarışan Mukaddesgül Erden ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Kulüp antrenörü Murat Şengül, "Sporcularımı başarılarından dolayı kutluyorum, almış oldukları bu önemli başarılar da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İlimizi temsilen katılan ve toplamda 2 gümüş, 21 bronz madalya, Minik-Yıldız Erkek Takım sıralamasında beşincilik kupası ile Kastamonu'ya dönen tüm sporcuları tebrik eden ve bu başarıda büyük emeği olan Ercan Çelik hocamıza teşekkür eden Murat Şengül, "Ercan Çelik hocamız Araç ilçesi İğdir Köyünde beden eğitimi öğretmenliği yaptığı sırada taekwondo sporunu İğdir köyünde başlatmış ve büyük başarılara imza atmıştır. Tayinen gittiği Kocaeli ili Kartepe ilçesinden ilimiz taekwondocularına destek vermeye devam etmiş, hatta Kastamonu'ya gelerek antrenmanlara katılıp bu spora olan aşkını ve eğitimciliğin önemini vurgulamıştır." dedi.

Şengül devamla, "Müsabaka gidiş ve geliş için araç desteği veren Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Tahsin Babaş'a ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum." dedi.

Kastamonu taekwondosunda gidilen bir müsabakadan bu kadar çok madalya ve kupa alınarak dönülmüş oldu.